Właśnie przymierzam się do uwarzenia czegoś...ale nie mam dostępu do środków. A wolałbym zobaczyć i kupić od ręki ,niż przez internet. Zresztą chciałbym uwarzyć piwo ze słodu i chmielu (nie z ekstraktów), a ceny w sklepach internetowych za słód są przerażające... A z kąd wy macie słód
Trójmiasto!
Collapse
X
-
przedzwoń do BalticMalt, masz ich słodownię w Gdańsku na ul. Promowej.
tel. (058) 300 90 40- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
OK dzwoniłem ...miło mnie potraktowali ,ale nawet nie wiadomo czy ktoś będzie na tyle miły i będzie się bawić w sprzedaż kilku - kilkunastu kg słodu... zobaczymy mam zadzwonić jutro. Co do ceny
ponownie nie dowiedziałem się niczego... argumentując ,że tutaj nie sprzedaje się słodu na kilogramy Zobaczymy!"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Nie sprzedadzą mi słodu... minimalna ilość jaką mogą sprzedać to 20-25 ton
Zatem chcą mi go dać w ramach wspierania polskiego browarnictwa amatorskiego ;D hmmm na dobry początek wezmę z 15 kg... powinno mi wystarczyć"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
niestety z tym trzeba się liczyć ale widzę żeś jeszcze dobrze na tym wyszedł. jeśli wyjdzie Ci w miarę dobre piwko zanieś im (tj. Balticmaltowcom) butelkę, to będą Tobie napewno przychylniejsi w przyszłości!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment