drożdże i słód

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

Rzeczywiście, zadzwoń wcześniej - zostaniesz wpisany do specjalnego kajecika by słód został dla Ciebie specjalnie przygotowany

Comment

• CarlBerg
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.09
      • 968

Czy są chętni na słód ze Strzegomia ?

Być może uda mi się pojechać do Słodowni w nadchodzącym tygodniu - mogę dla kilku osób zakupić słód ... Wyjazd uzależniam od ilości chętnych, dla mnie samego to zbyt duże ilości ... Jeżeli jest więc 5 osób chętnych do zakupu - proszę o informacje ... Słód byłby do odebrania we Wrocławiu - choćby podczas pobytu Forumowiczów na biesiadzie "Pod Strzechą" ... Mogę podjąć się również wysyłki dla kilku osób paczek 10-15 kg ... W związku z tym, że jest to sporo pracy proszę o ewentualne zamówienia już teraz ... Cena słodu PILZ to (w/g opisu Małejżonki) 1,52 zł brutto za kg, cena paczki 10-15 kg to 19 zł ... Pomijam w tej chwili ilość i rodzaj słodu oraz nawiązanie kontaktu ze Słodownią - zaczniemy, gdy zbierze się 5 chętnych osób
      Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
      Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• slado
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.07
        • 1072

CarlBerg napisał(a)
        Czy są chętni na słód ze Strzegomia ?

Być może uda mi się pojechać do Słodowni w nadchodzącym tygodniu - mogę dla kilku osób zakupić słód ... Wyjazd uzależniam od ilości chętnych, dla mnie samego to zbyt duże ilości ... Jeżeli jest więc 5 osób chętnych do zakupu - proszę o informacje ... Słód byłby do odebrania we Wrocławiu - choćby podczas pobytu Forumowiczów na biesiadzie "Pod Strzechą" ... Mogę podjąć się również wysyłki dla kilku osób paczek 10-15 kg ... W związku z tym, że jest to sporo pracy proszę o ewentualne zamówienia już teraz ... Cena słodu PILZ to (w/g opisu Małejżonki) 1,52 zł brutto za kg, cena paczki 10-15 kg to 19 zł ... Pomijam w tej chwili ilość i rodzaj słodu oraz nawiązanie kontaktu ze Słodownią - zaczniemy, gdy zbierze się 5 chętnych osób
        Zgłaszam akces w swoim imieniu i kolegi z Opola. Szczegóły już krążą na PW.

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

My byśmy wzięli 5-10 kg. słodu monachijskiego. Na więcej nie mamy szans jadąc pociągiem,wszak i tak będzie ciągnione

Comment

• CarlBerg
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.09
            • 968

Wspólnie z kolegą SLADO uzgodniliśmy, że On będzie odpowiedzialny za kontakt ze Słodownią i zbieranie zamówień - ja zajmę się wyjazdem do Strzegomia i transportem słodu do Wrocławia ...

Osoby zainteresowane kieruję zatem do SLADO z konkretnymi, dokładnymi zamówieniami - np. 10 kg Pilz + 10 kg Karmelowego Jasnego... To ułatwi nam działanie, określenie ilości i rodzaju słodu.

Kontakt postaramy się nawiązać w poniedziałek, więc decyzje należy przesłać do niedzieli wieczór.

Jeżeli ktoś posiada jakieś informacje lub może pomóc w ułatwieniu kontaktu ze Słodownią - proszę również o PW do SLADO ... Miejmy nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie i cała transakcja wkrótce się odbędzie

Dodam, że na chwilę obecną w/g moich obliczeń będziemy zamawiać ponad 120 kg różnych słodów !

Za rozwój wzajemnej pomocy i Domowego Piwowarstwa !!!
            Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
            Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• burar
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.09
              • 238

Jeżeli będzie ześrutowany, to poproszę 10 kg pilzneńskiego i 10 kg karmelowego jasnego. Tak jakby nabieram coraz większej ochoty na wyjazd 8.XI...
              Grodziski Browar Domowy

Comment

• michalh
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.12
                • 284

Drożdże

CarlBerg napisał(a)
                ...- szepnę tylko słówko - chodzi o TE słynne drożdże - wiele szczepów ...
                Kiedy będzie coś wiadomo o tych drożdżach?

Jeżeli chodzi o te amerykańskie drożdże, to też myslałem o ich sprowadzeniu - przy przesyłce zbiorczego zamówienia nie powinno być aż tak drogo. A może byśmy się w kilka/kilkanaście osób zebrali razem?
                Ja mam ochotę na różne pszeniczne.

Comment

• slado
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.07
                  • 1072

Lista zamknięta.
                  Za powodzenie

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

burar napisał(a)
                    Jeżeli będzie ześrutowany...
                    Nie będzie. W słodowni nie mają śrutownika, jadynie małe młynki w laboratorium. Śrutowanie tej ilości potrwałoby kilka godzin.

Plecam najpierw telefon do prezesa Waldemara Jarymka i uzgodnienie sprawy. Bez jego decyzji nikt nic nie sprzeda. Zresztą słodownia w soboty jest nieczynna. Tzn. działa, ale nikogo nie ma w kasie.

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Odp: Drożdże

michalh napisał(a)
                      Kiedy będzie coś wiadomo o tych drożdżach?

Jeżeli chodzi o te amerykańskie drożdże, to też myslałem o ich sprowadzeniu - przy przesyłce zbiorczego zamówienia nie powinno być aż tak drogo. A może byśmy się w kilka/kilkanaście osób zebrali razem?
                      Ja mam ochotę na różne pszeniczne.
                      TE drożdże to zapewne grodziskie w Instytucie Badań Przemysłu Rolno - Spożywczego.

Jakby ktoś organizował te amerykańskie - ja się piszę. Sam nie deklaruję, że załatwię, bo nie bardzo władam językiem.

Ale drożdże proponuję w innym temacie.

Comment

• Rolek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.08
                        • 1038

slado napisał(a)
                        Lista zamknięta.
                        Za powodzenie
                        Że tak nieśmiało się zapytam: czy już coś wiadomo? Nie wiem, czy spuszczać ogary ze smyczy

Comment

• Skubi
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2004.11
                          • 47

I jak się udała wyprawa po słód?

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Tamta wyprawa się udała, jak również i kolejne, a za parę miesięcy znowu trzeba bedzie zamawiać
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Skubi
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2004.11
                              • 47

A czy mogłabyś podać ceny słodów ze Strzegomia i w jaki sposób je zamawiacie?

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Na stronie www.slodownia.pl masz telefony, zadzwoń i zapytaj o ceny - zamówienie jest proste, o ile masz jak odebrać ten słód, no i oczywiście minimalna ilość zamawiana to 40 kg jednego rodzaju słodu, mniej nie da rady. Dlatego zamawiamy zbiorowo
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X