Na worki na miejscu - bez problemu. Nie wiem, jak z wysyłką, bo nie poruszałem tego tematu. W ofercie mają pięć słodów jęczmiennych: pilzeński, monachijski, karmelowy jasny jasny, karmelowy ciemny i barwiący.
drożdże i słód
Collapse
X
-
Krzysiu napisał(a)
Na worki na miejscu - bez problemu. Nie wiem, jak z wysyłką, bo nie poruszałem tego tematu. W ofercie mają pięć słodów jęczmiennych: pilzeński, monachijski, karmelowy jasny jasny, karmelowy ciemny i barwiący.
Comment
-
-
Rozmawiałem przed chwilą z browarem Gambrynus z Ciechanowa. Słodu nie sprzedają - gdyż sami go sprowadzają z Czech. I tu pewnie tkwi tajemnica wysokiej jakości piwa z tego browaru.
Małażonka - znajdźmy coś w promieniu 100 km od Warszawy - nie będziemy przecież grzać 400 km do Strzegomia...Grodziski Browar Domowy
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
Dzwoniłam do tej słodowni - mają worki min. 40 kg.
Ceny:
1 kg słodu pilzneńskiego - 1,25 zł + vat
1 kg słodu monachijskiego -1,60 zł + vat
o pozostałe słody się nie pytałam
Comment
-
-
Comment
-
-
burar napisał(a)
Małażonka - znajdźmy coś w promieniu 100 km od Warszawy - nie będziemy przecież grzać 400 km do Strzegomia...
Browar Jabłonowo - ma nas w nosie;
Browar Okuniew - tu specjalnie nie liczyłam i jak się okazało - słusznie;
Browar Konstancin - tu jeszcze nie próbowałam, lada chwila zadzwonię;
Browar Kiper - niestety chwilowo browar nie odpowiada (rozlewnia natomiast nie może udzielić mi takich informacji)Last edited by Małażonka; 2003-10-23, 09:58.
Comment
-
-
Jeżeli chodzi o Strzegom ( ten niedaleko Wrocławia ??? ) to mogę podjąć się wyjazdu i zakupu kilku worków słodu ... Tzn. tyle, ile bezpiecznie wejdzie do Matiza ...Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
Comment