Słód, chmiel, drożdze...(trójmiasto)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Luszi Wyświetlenie odpowiedzi
    A, odkopię ten stary temat...

    Czy coś się zmieniło, jeżeli chodzi o dostępność w Trójmieście chmielu i drożdży? Nadal nie da się ich kupić "stacjonarnie"?
    Chmiel jest nierecyklingowalny, więc tylko w e-sklepach.
    Drożdże... do indywidualnego umówienia.
    Last edited by huanghua; 2008-09-06, 21:16.
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

    Comment

    • wojtas40
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.03
      • 82

      #17
      A czy słód pilzneński w Amberze też jest jeszcze osiągalny???

      Comment

      • foomi
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.11
        • 3

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
        dzwoń do sekretariatu. W całym BalicMalcie pracuje najwyżej 20 osób,więc od razu skierują Ciebie w odpowienie miejsce.
        Zamierzam zacząć warzyć piwo ze słodu. Do tej pory tylko ekstrakty. Czy obecnie istnieje możliwość zakupu słodu w Baltic Malt. Czy ktoś sie orientuje jakie są ceny i minimalne ilości?

        Comment

        • Makaron
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 2107

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika foomi Wyświetlenie odpowiedzi
          Zamierzam zacząć warzyć piwo ze słodu. Do tej pory tylko ekstrakty. Czy obecnie istnieje możliwość zakupu słodu w Baltic Malt. Czy ktoś sie orientuje jakie są ceny i minimalne ilości?
          Ciezko powiedziec, od ponad 3 lat mieszkam w UK. Zadzwon i porozmawiaj wiecej sie dowiesz. Ja kupowalem minimalnie worek 50kg
          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

          Comment

          • huanghua
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.10
            • 1910

            #20
            Tak przy okazji.
            Nadazyła się w tygodniu okazja warzenia i stąd me pytanie.
            Czy dysponuje ktoś gęstwą górniaków?
            W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

            Comment

            • piwochłon
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2003.04
              • 71

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
              Tak przy okazji.
              Nadazyła się w tygodniu okazja warzenia i stąd me pytanie.
              Czy dysponuje ktoś gęstwą górniaków?
              Jutro będę miał gęstwę WLP 004 Irish Ale po fermentacji burzliwej (jutro przelewam na cichą). Pozdrawiam
              Piwochłon

              Comment

              • dino19_87
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.12
                • 61

                #22
                W Baltic Malt pilzneński kosztuje 2zl karmelowy 3zl. minimalne zamówienie? wszystkiego mozna dowiedzieć się przez e-mail, na stronie firmy jest podany lub telefonicznie. Oni tam chyba niemają wagi mi zawsze dają jakieś 5 - 10 kg więcej niż zamowie.
                Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.

                Comment

                • twitt
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.01
                  • 28

                  #23
                  Cześć
                  Gdzie sekcja trójmiejska zaopatruje się w drożdże?
                  szukam i szukam i.... nic
                  pzdr
                  tomek

                  Comment

                  • huanghua
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.10
                    • 1910

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika twitt Wyświetlenie odpowiedzi
                    Cześć
                    Gdzie sekcja trójmiejska zaopatruje się w drożdże?
                    szukam i szukam i.... nic
                    pzdr
                    tomek
                    A gdzie szukałeś?
                    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                    Comment

                    • twitt
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.01
                      • 28

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                      A gdzie szukałeś?
                      szukałem w sieci.
                      Jedyne co namierzyłem, to wymiana gęstwy...
                      Daj znać, jeśli znasz lokalne źródło
                      pozdrawiam
                      tomek

                      Comment


                      • #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                        Całyczas nie ma problemu na wydobycie z BalticMaltu słodu. Miła atmosfera zarówno w administracji jak i w laboratorium. Odbiór słodu TYLKO I WYŁĄCZNIE osobiście. Kilka dni wcześniej trzeba "zamówić" słód. Cena na dzisiaj to 1,5zł pilzeński 2zł karmel jasny (130EBC).

                        Witam,
                        Czy ktoś kupuje w Baltic Malt i ma doświadczenie jakie piwa wychodzą na ich słodzie?
                        I jakie mają teraz ceny?
                        Pozdrawiam

                        Comment

                        • dino19_87
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2006.12
                          • 61

                          #27
                          Ja kupuje i moi znajomi też. Piwa wychodzą dobrze. na tym słodzie zrobiłem piwo, które zajęło I miejsce w żywcu
                          Pilzneński - 2,44 zł i karmelowy - 3,05 zł.
                          Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.

                          Comment


                          • #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dino19_87 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ja kupuje i moi znajomi też. Piwa wychodzą dobrze. na tym słodzie zrobiłem piwo, które zajęło I miejsce w żywcu
                            Pilzneński - 2,44 zł i karmelowy - 3,05 zł.
                            Dzięki.
                            A ile trzeba minimum kupić?

                            Comment

                            • dino19_87
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2006.12
                              • 61

                              #29
                              raczej niema czegoś takiego jak minimum. kupujesz ile potrzebujesz. słód jeśli jest nieśrutowany można trzymać spokojnie rok. więc lepiej weź na zapas ciut więcej chyba że chcesz naprawdę małą porcje to wyślij do mnie wiadomość na PW to trochę mogę odstąpić
                              Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23929

                                #30
                                Dino ale żeś skomnie zasugerował że to tylko zasługa słodu to pierwsze miejsce
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X