Browamator naprawde ma strasznie wyskoie ceny co do niektórych surowców, ale to jest spowodowane małym rynkiem na produkty do domowej produkcji piwa.
Surowce w województwie śląskim
Collapse
X
-
Makaron napisał(a)
Browamator naprawde ma strasznie wyskoie ceny co do niektórych surowców, ale to jest spowodowane małym rynkiem na produkty do domowej produkcji piwa.Grodziski Browar Domowy
Comment
-
-
Jak urosną w siłę to pojawi się konkurencja, która uzna iż wielkość rynku jest odpowiednia. Wówczas ceny ulegną obniżeniu siłą rzeczy.
Piszesz o drożdżach, że kupiłeś je po 2 zł, a za przesyłkę trzeba było zapłacić 12 zł. Po prostu za mało kupiłeś ! Ja również nie będę zamawiał 1 puszki ekstraktu słodowego za 26 zł, aby zapłacić za przesyłkę 15 zł, czyli ponad 50 % jej wartości. Lepiej obliczyć swoje zapotrzebowanie i kupić więcej, a rzadziej. Pamiętaj również o opłatach za atesty i certyfikaty, koszty utrzymania małego choćby magazynu, aktualizacji witryny, itp,itd których jest całe mnóstwo.
Chciałbyś pracować za darmo ? Jeśli tak, to zapraszam do mnie.
Wspierajmy polskie browarnictwo domowe - może doczekamy czasów, gdy Browamator lub inny sprzedawca w Polsce będzie mógł nam zaproponować 20 rodzajów słodu i 30 gatunków drożdży.Grodziski Browar Domowy
Comment
-
-
Surowce
Jeśli tylko przy produkcji piwa to chętnie!
Ja też tego bym sobie życzył, żeby było dużo i tanio! A cena jest dla mnie ważna z oczywistego powodu: pierwsza warka pewnie i tak mi nie wyjdzie, a jak mam już ją wylać to niech będzie jak najtańsza!
Czy wszyscy nadążają za mną?Celia, cerevisia et conventus.
Comment
-
-
Nie rozumiem dlaczego miała by pierwsza warka nie wyjść?
Nie słyszałem, żeby ktoś tu na forum wylewał swoje piwo do kibla.
A jeżeli zapłaciłeś 12 zł za wysyłkę przedmiotu wartego 2 zł to albo jesteś rozrzutny, albo ..... ???
Wystarczyło wysłać maila do Browamatora i poprosić o wysłanie listem priorytetowym. Zapłaciłbyś 3 zł.
Moje gratulacje za doskonałe pomysły.
I pamiętaj, to nie Browamatora wina jakie ceny ma Poczta Polska za paczki priorytetowe.
A pakowanie też kosztuje.
Comment
-
Comment