A tak na poważnie, to w takim razie trzeba koledzy zrezygnować z picia piwa w butelkach zwrotnych, bo tam ktoś pewnie czystą czy brudną buźkę przykładał.
Ja niezły syf nieraz z butelek wypłukiwałem (nie każdy ma nawyk płukania szkła po wylaniu zawartości), ale potem nie miało to wpływu na piwko.
Ostatnia zmiana dokonana przez Borysko; 2004-08-11, 20:08.
Możesz też zajrzeć do sklepu huty szkła Wołomin na Senatorskiej. Kiedyś były tam dostępne butelki typu euro (nówki sztuki z huty). Jedyny mankament to dość wysoka cena takowych, ja onegdaj płaciłem 70gr za sztukę.
Andy7 napisał(a) Witam Wszystkich,
browamator zamknął się a tu trzeba coś uwarzyć..
gdzie w naszym pięknym mieście można nabyć kity?
z góry dzięki,
pozdro,
Andy
Parę brew-kitów można nabyć na stoisku piwnym w sklepie "Piotr i Paweł" w Blue City
Witam,
czas na podumowanie.
Wg danych pozyskanych na forum w minionym tygodniu oraz w rezultacie własnej exploracji mogę śmiało powiedzieć, że kity w stolycy kupić można w:
browamator (jeśli akurat jest otwarty) - największy wybór
geant fort wola (w piwach, na wysokości stóp)
praktiker radzymińska
ul. szamocka
"piotr i paweł" w blue city
Nie chcę wyjść na czepialskiego, ale i tak ktoś by to wczesniej czy później zrobił
Po cholerę zakłądać te dwa podsumowania? Nie można było tego zrobić w starym temacie?
Chciałbym reaktywować ten wątek. Gdzie w Warszawie wybiorę i zakupię brew-kita?
Przymierzam się do pierwszej warki i nie chcę narazie kupować kita w internecie. W Praktikerze ogólny bałagan, kity przeterminowane o 2 miesiące (obsługa na moje uwagi reagowała wzruszaniem ramion). W Geantach, Castoramach, Liroyach brak stoisk.
Chciałbym reaktywować ten wątek. Gdzie w Warszawie wybiorę i zakupię brew-kita?
Przymierzam się do pierwszej warki i nie chcę narazie kupować kita w internecie. W Praktikerze ogólny bałagan, kity przeterminowane o 2 miesiące (obsługa na moje uwagi reagowała wzruszaniem ramion). W Geantach, Castoramach, Liroyach brak stoisk.
mbrs
Podejrzewam, że w Warszawie na ul. Potockiej 14 pawilon 11. w sklepie firmowym
I jeszcze na Zamoyskiego przy Alei Zielenieckiej, naprzeciwko fabryki Wedla (czy raczej Cadbury). We wnęce między blokami jest tam sklep winiarski w którym są również brewkity (chyba Muntons).
Comment