Wczoraj w nocy przeczytałem na forum wzmiankę,że słód można nabyć w Strzegomiu,w 4o kilowych workach,ceny nie pamietam.Czy ktoś mógłby mi udzielić info w którym Strzegomiu(są dwa),a najlepiej podac adres internetowy tej słodowni(jeśli takowy mają).Może ktoś niedawno tam byl i kupował.Z góry dziękuję za info.
Potrzebny słód!!!
Collapse
X
-
Odp: Potrzebny słód!!!
stadtbergen napisał(a)
w którym Strzegomiu(są dwa)
Comment
-
-
rozbor napisał(a)
Przed chwilą rozmawiałem z miłą panią ze Słodowni w Strzegomiu i dowiedziałem się, że mogę kupić worek 40 kg słodu pilzneńskiego za jedyne 68,32 PLN.
W przyszłym tygodniu się tam wybieram.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Licząc po 75 gr za kilometr (tyle wynosi amortyzacja auta) wychodzi przejazd 600 zł. Jedziesz pociągiem towarowym?
Rrzeczywiście chesz z Kielc do Strzegomia (dolnośląskie) jechać po kilkadziesiąt kilo słodu? Jak będziesz przejeżdżał koło Opola, daj znać. Przygotuję zimne piwko dla ochłody...
Comment
-
-
Witam
Dzwoniłem do słodowni w Strzegomiu 074/8550215
maja na stanie:
-jasny pilzenski 1,40zl/kg + 22%Vat
- karmel jasny 1,78
- karmel ciemny 2,00
- monachijski 1,67
-barwiacy 2,00
Pani poinformowala, że od stycznia cena wzrosnie o 200%, tak zarzadził szef.
Wybieram sie na zakupy w grudniu, chetnych prosze o kontakt.
janizjaniz
Comment
-
-
Napisz może skąd jesteś.
Może bliżej mam do Strzegomia niż do Ciebie?Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
janiz napisał
...Pani poinformowala, że od stycznia cena wzrosnie o 200%, tak zarzadził szef...
2. Epoka podwyżek o 200% chyba już minęła.
3. Jak sobie wyobrażasz sprzedaż słodu droższego o 200%, podczas gdy w innych słodowniach cena nie ulegnie zmianie?
Comment
-
-
Podejrzewam, że chodzi o ceny dla detalistów.
Comment
-
-
Marusia ma chyba rację chodzi o detalistów.
Dla "kangurpl" mieszkam w Lubinie ale przecież ty nie musisz nigdzie jeżdzic, mogę wysłać. Podałem telefon do słodowni w Strzegomiu można spytać. Będę jechał po słody napewno przed świętami.
janizjaniz
Comment
-
Comment