Originally posted by wartburg Co do Relakspolu to niestety dosc niemilym glosem gosc odpowiadzial mi ze "nie ma mozliwosci bo to za duzy klopot". Chyba ze po prostu zle trafilem. No ale na razie to odpada
Co go Strzelca. To prosze o jakies blizsze namiary. Bede wdzieczny.
Wartburg
Bo ten gość jest w ogóle mało przyjemny. Z etkietami też nic nie da się tam załatwić, bo to dziecinada.
Warzenie piwa w domu ze słodu znam tylko z opowieści - to nie takie proste, bo trzeba śrutować, zacierać, trzymać temperaturę, filtrować, itd. Dobre, ale chyba trzeba mieć doświadczenie.
Na szczęście wyszedłem juz z etapu smętnych gotowców i uwarzyłem pierwszą warke z ekstraktu słodowego i chmielu. Niezła historia - opary słodowe, aromaty chmielowe, szyszki - pachniało w całym domu. Nie wiem jeszcze jaki będzie efekt smakowy, bo piwo fermentuje, ale warzenie z czystego ekstraktu słodowego podoba mi się. A co do zapytań Wartburga, to na www.polskiebrowary.pl
(sklep piwosza) gdzie zamawiałem czysty ekstrakt słodowy i chmiel, widziałem też ostatnio słody w kilku rodzajach.
No czołem wartburg ja też waże piwko w krakowie. Powiedz mi czy otrzymałeś składniki w CK? Jestem ciekaw rownierz ile za nie chcą kasy. Ja mam składniki z Relaxpolu ale ostatnio troszeczke ściemniaja wiec szukam nowego źródła.
Bardzo sie ciesze ze znalazla sie bratnia dusza w Krakowie, bo mysle ze bedzie mozna wymieniac "lokalne" wiadomosci. Co do Relaxpolu to miales szczescie bo (kilka postow wczesniej pisalem) ja nic nie zalatwilem.
Co do CK to bede wiedzial dzis i od razu napisze.
Wartburg.
wartburg napisał(a) (...) Co do Relaxpolu to miales szczescie (...)
Wartburg.
sam się dziwię, że wogóle probowałeś! z nimi nie warto nawet rozmawiać! a apropos Szczyrzyc, Art nic nie pisał w wiadomościach, ale mają znowu ruszyć i ważyć piwo klasztorne. pisała o tym gazeta wyborcza, w dodatku krakowskim.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
Comment