Browar w okolicach Krakowa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maslak
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.01
    • 41

    #16
    adam16 napisal/a
    Obawiam się że na Szczyrzyc nie masz co liczyć. Browar nieczynny więc i słodu pewnie tam już nie robią.
    Zeszłego lata był czynny.
    Pozdrowienia od Maslaka

    Comment

    • adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

      #17
      Originally posted by ART
      do ok. 100 km w lini prostej masz więc:

      Żywiec, Tychy, Imielin, Jurajski, Strzelec, Okocim,

      + te 2 w Krakowie
      Jest jeszcze Zabrze.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

      Comment

      • adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

        #18
        Re: Browar...

        Originally posted by wartburg
        Co do Relakspolu to niestety dosc niemilym glosem gosc odpowiadzial mi ze "nie ma mozliwosci bo to za duzy klopot". Chyba ze po prostu zle trafilem. No ale na razie to odpada

        Co go Strzelca. To prosze o jakies blizsze namiary. Bede wdzieczny.

        Wartburg
        Bo ten gość jest w ogóle mało przyjemny. Z etkietami też nic nie da się tam załatwić, bo to dziecinada.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

        Comment

        • adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

          #19
          Originally posted by maslak

          Zeszłego lata był czynny.
          I tutaj jestem szczerze zdziwiony. Z moich informacji wynika ,że powinien być zamkniety. Ale jeżeli się mylę w tym wypadku, to jestem szczęśliwy
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

          Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

          Comment

          • Brew_Master
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.04
            • 7

            #20
            słód w domu

            Warzenie piwa w domu ze słodu znam tylko z opowieści - to nie takie proste, bo trzeba śrutować, zacierać, trzymać temperaturę, filtrować, itd. Dobre, ale chyba trzeba mieć doświadczenie.
            Na szczęście wyszedłem juz z etapu smętnych gotowców i uwarzyłem pierwszą warke z ekstraktu słodowego i chmielu. Niezła historia - opary słodowe, aromaty chmielowe, szyszki - pachniało w całym domu. Nie wiem jeszcze jaki będzie efekt smakowy, bo piwo fermentuje, ale warzenie z czystego ekstraktu słodowego podoba mi się. A co do zapytań Wartburga, to na www.polskiebrowary.pl
            (sklep piwosza) gdzie zamawiałem czysty ekstrakt słodowy i chmiel, widziałem też ostatnio słody w kilku rodzajach.

            Comment

            • Helmut
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.04
              • 13

              #21
              No czołem wartburg ja też waże piwko w krakowie. Powiedz mi czy otrzymałeś składniki w CK? Jestem ciekaw rownierz ile za nie chcą kasy. Ja mam składniki z Relaxpolu ale ostatnio troszeczke ściemniaja wiec szukam nowego źródła.

              Comment

              • wartburg
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.03
                • 95

                #22
                Bardzo sie ciesze ze znalazla sie bratnia dusza w Krakowie, bo mysle ze bedzie mozna wymieniac "lokalne" wiadomosci. Co do Relaxpolu to miales szczescie bo (kilka postow wczesniej pisalem) ja nic nie zalatwilem.
                Co do CK to bede wiedzial dzis i od razu napisze.
                Wartburg.

                Comment

                • Helmut
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.04
                  • 13

                  #23
                  No i jak z tym CK? załatwiłeś coś?

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

                    #24
                    wartburg napisał(a)
                    (...) Co do Relaxpolu to miales szczescie (...)
                    Wartburg.
                    sam się dziwię, że wogóle probowałeś! z nimi nie warto nawet rozmawiać! a apropos Szczyrzyc, Art nic nie pisał w wiadomościach, ale mają znowu ruszyć i ważyć piwo klasztorne. pisała o tym gazeta wyborcza, w dodatku krakowskim.

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23929

                      #25
                      Terror FCJP

                      ciekawe ile będzie ważyć...
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

                        #26
                        wiem, wiem... pewnie durzo

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X