Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kham
Słód po 2,50 zł z darmową dostawą
Collapse
X
-
Last edited by Shlangbaum; 2006-10-25, 22:47.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNa pilzneński przy dużych zamówieniach tak. Ale nie na pozostałe słody bo są O WIELE droższe. Poza tym w tym momencie jedynie słód z Optimy mogę zaproponować w takiej cenie bo mam dobre źródło. Jesteś chętny ?
Comment
-
-
Od 1990 handluję hurtowo spożywką, zawsze legalnie i nie jeden raz sprzedałem towar na minimalnej marży aby na innym zarobić. W mojej wypowiedzi chodziło mi o to że jeżeli sklep sprzedaje słód PLZ i z powodu konkurencji miałby zmniejszyć marżę to nie powód do stwierdzenia że "się w ogóle nie opłaca", tańszy słód przyciągnie klientów, którzy kupią inne wyszukane produkty niezbędne piwowarom domowym. W moim przypadku od kiedy mam dostęp do taniego słodu PLZ jakoś zwiększyłem zakupy np. w BA bo mogę finansowo pozwolić sobie na bardziej wyszukane style.
Wiemy w jakim kraju żyjemy i nie jest łatwo, podejścia jednak nie zmienię, stoję po stronie klienta z doświadczeniem sprzedawcy i popieram - konkurencji nigdy dosyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luklazWiemy w jakim kraju żyjemy i nie jest łatwo, podejścia jednak nie zmienię, stoję po stronie klienta z doświadczeniem sprzedawcy i popieram - konkurencji nigdy dosyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luklazW moim przypadku od kiedy mam dostęp do taniego słodu PLZ jakoś zwiększyłem zakupy np. w BA bo mogę finansowo pozwolić sobie na bardziej wyszukane style.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kupujcie wszyscy drogi słód żeby przypadkiem nie zabrakło nam innych dobrodziejstw płynących ze sklepów !
Jak konkurencja zaczyna raczkować to można mieć takie podejście jednak jak wstanie na własne nogi to trzeba bedzie je szybko zmienić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luklazKupujcie wszyscy drogi słód żeby przypadkiem nie zabrakło nam innych dobrodziejstw płynących ze sklepów !
Jak konkurencja zaczyna raczkować to można mieć takie podejście jednak jak wstanie na własne nogi to trzeba bedzie je szybko zmienić.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTMi jest obojętne - nie chcesz kupować w miejscu x - nie kupuj. I tak w przyszłości nie będzie czegoś takiego jak konkurencja. A co będzie? O tym decyduje każdy z nas dzisiaj robiąc choćby zakupy.
Reklama reklamą ale to już jest ... straszenie! Normalnie poczułem się jak w PRL... kupujcie polskie produkty bo inaczej jesteście wywrotowcy! Kto jeździ zachodnim autem ten podejżany!
Jak u mnie nie kupicie to się obraże i zamknę sklepik! A co to łaskę robicie? Niestety czasy się zmieniły! O klienta trzeba walczyć!
Ktoś z forumowiczów się zobowiązał do zakupów w sklepiku browar.biz? Może banować tych którzy nie kupią x kilo słodu w czasie y?
Sam mam jeszcze taniej i jakoś nie boli mnie serce że 'dumping'. Bardziej boli mnie gdy wydaję więcej - jednak to hobby obciąża domowy budżet! A ten domowy budżet jest dla mnie ważniejszy niż powodzenie czyjegoś przedsięwzięcia gospodarczego!
Marek
ps. dumping to sprzedaż PONIŻEJ ceny zakupu a nie z MAŁĄ marżą. Zresztą marża ~15% fiu fiu!Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-Cps. dumping to sprzedaż PONIŻEJ ceny zakupu a nie z MAŁĄ marżą. Zresztą marża ~15% fiu fiu!
PS
A tak swoją drogą to ART nie napisał nigdzie, że forumowicze są zobowiązani do zakupów w tutejszym sklepie Wyraził to pisząc:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTMi jest obojętne - nie chcesz kupować w miejscu x - nie kupuj.
Nie rozumiem dlaczego z przedstawienia oferty jednego z dostawców i mojej kontroferty (by sprostać wymaganiom klientów i konkurencji właśnie) robi się słowna przepychanka
Tak czy inaczej moja oferta nadal jest aktualna
Comment
-
-
nadinterpretujesz Marku nieco bo nie mam już słodów w ofercie Prowadziłem sklepik z surowcami i choć ówcześnie mocno zbiłem cenę to pamiętam że i tak zainteresowanie najtańszym w owym czasie surowcem było generalnie nikłe. W moim wykonaniu na tyle nikłe że nie było wtedy perspektyw na większy zbyt tego surowca by móc z tego choćby pokryć koszta działalności. Wiem ile jest cackania z każdym kilogramem takiego towaru i mam wrażenie że w tych dwudziestuparu groszach trudno jest upchnąć koszty transportu, magazynowania, pakowania, wysyłki (wszak jest gratis) no i zysku. Mam zwyczajnie obawy że niezbyt dobrze się to skończy dla kupujących i obecnych sprzedających.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumW pewnym momencie nawet przemknęła mi myśl, że Bogutynowi nie idą za bardzo surowce dla piwowarów domowych i po prostu pozbywają się hurtowo słodu po cenie zakupu
od dłuższego czasu przymierzam sie do popełnienia pierwszej warki,
tak sie składa, ze kilkakrotnie rozmawiałem z Optima na temat zakupu ichniego słodu.
cena hurtowa (wstępna, pewnie stali klienci maja niższe) jaka mi podano to trochę powyżej 1000pln/tonę netto, problem w tym że nie maja możliwości technicznych konfekcjonowania słodu.
Pracownik Optimy wyraził, uzasadnioną zresztą obawę, ze stawiając magazyniera z workiem pod spustem silosu, zabawa może sie skończyć tragicznie.
W kwestii jakości słodu. Nie wiem na ile ta informacja rzeczywiście jakość odzwierciedla, ale słód z Optimy bierze również Lech Browary Wielkopolskie (ilości i cena nie są mi znane.
Cena, którą podałem dotyczy całego samochodu (chyba 24T),
w tym kontekście oferta Shlangbauma chyba nie jest jak sądzę zla,...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khamO ile wiem ( via Biermann ) to min ilość to 1,5T.
1.5t choć to nieco mniej niż 24t brzmi podobnie abstrakcyjnie
z rozmowy wynikało, że problemem jest raczej sposób dystrybucji, być może na podstawioną przyczepkę też by nasypali....
Comment
-
Comment