Słód po 2,50 zł z darmową dostawą

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kham
    Masz jedną przewagę nad BM. Możesz sprzedawać zestawy słodów np 100kg pilsa a reszta karmeli lub inna proporcja. Ciekawe czy przy czymś takim można by tak hurtowe ceny utrzymać?
    Na pilzneński przy dużych zamówieniach tak. Ale nie na pozostałe słody bo są O WIELE droższe. Poza tym w tym momencie jedynie słód z Optimy mogę zaproponować w takiej cenie bo mam dobre źródło. Jesteś chętny ?
    Last edited by Shlangbaum; 2006-10-25, 22:47.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• kham
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.01
      • 751

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      Na pilzneński przy dużych zamówieniach tak. Ale nie na pozostałe słody bo są O WIELE droższe. Poza tym w tym momencie jedynie słód z Optimy mogę zaproponować w takiej cenie bo mam dobre źródło. Jesteś chętny ?
      Mam jeszcze zapasik. Ale pewnie jak w sobotę zostanie ustalony zasyp do konkursowego to szybko na eksperymentach stopnieje. Narazie znów skrzynek szukam.

Comment

• luklaz
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.11
        • 121

Od 1990 handluję hurtowo spożywką, zawsze legalnie i nie jeden raz sprzedałem towar na minimalnej marży aby na innym zarobić. W mojej wypowiedzi chodziło mi o to że jeżeli sklep sprzedaje słód PLZ i z powodu konkurencji miałby zmniejszyć marżę to nie powód do stwierdzenia że "się w ogóle nie opłaca", tańszy słód przyciągnie klientów, którzy kupią inne wyszukane produkty niezbędne piwowarom domowym. W moim przypadku od kiedy mam dostęp do taniego słodu PLZ jakoś zwiększyłem zakupy np. w BA bo mogę finansowo pozwolić sobie na bardziej wyszukane style.
        Wiemy w jakim kraju żyjemy i nie jest łatwo, podejścia jednak nie zmienię, stoję po stronie klienta z doświadczeniem sprzedawcy i popieram - konkurencji nigdy dosyć.

Comment

• Shlangbaum
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luklaz
          Wiemy w jakim kraju żyjemy i nie jest łatwo, podejścia jednak nie zmienię, stoję po stronie klienta z doświadczeniem sprzedawcy i popieram - konkurencji nigdy dosyć.
          Zgadzam się. Stąd moja propozycja we wcześniejszych postach Robię krok w stronę browarbizowiczów by nie musieli się tułać po podlaskich młynach

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

W moim przypadku od kiedy mam dostęp do taniego słodu PLZ jakoś zwiększyłem zakupy np. w BA bo mogę finansowo pozwolić sobie na bardziej wyszukane style.
            trzeba sobie jednak uzmysłowić że sklepy x y, rezygnując z podstawowych surowców odbijać sobie będą musiały to na cenach produktów których nie kupisz gdzie indziej, owych "bardziej wyszukanych" jak je zowiesz. Tudzież owe sklepy w ogóle się przebranżowią z racji niemożności utrzymania się na rynku, wtedy tych "wyszukanych stylów" sobie nie uwarzysz tak łatwo. no ale każdy ma swoje podejście do tego...
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• luklaz
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.11
              • 121

No właśnie, zawsze to pieniądz w "rodzinie" zostanie a nie w młynie Dalej panowie zamawiać bo jest okazja. Dodam jeszcze że jak ktoś z okolicy Katowic nie będzie w stanie całej 150-tki łyknąć to pomogę.

Comment

• luklaz
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.11
                • 121

Kupujcie wszyscy drogi słód żeby przypadkiem nie zabrakło nam innych dobrodziejstw płynących ze sklepów !
                Jak konkurencja zaczyna raczkować to można mieć takie podejście jednak jak wstanie na własne nogi to trzeba bedzie je szybko zmienić.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

Kupujcie wszyscy drogi słód żeby przypadkiem nie zabrakło nam innych dobrodziejstw płynących ze sklepów !
                  Jak konkurencja zaczyna raczkować to można mieć takie podejście jednak jak wstanie na własne nogi to trzeba bedzie je szybko zmienić.
                  Mi jest obojętne - nie chcesz kupować w miejscu x - nie kupuj. I tak w przyszłości nie będzie czegoś takiego jak konkurencja. A co będzie? O tym decyduje każdy z nas dzisiaj robiąc choćby zakupy.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marek-C
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.12
                    • 848

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                    Mi jest obojętne - nie chcesz kupować w miejscu x - nie kupuj. I tak w przyszłości nie będzie czegoś takiego jak konkurencja. A co będzie? O tym decyduje każdy z nas dzisiaj robiąc choćby zakupy.
                    JAK NIE BĘDZIECIE POLACY KUPOWAĆ FIATÓW TO ZAMKNIEMY FABRYKĘ!

Reklama reklamą ale to już jest ... straszenie! Normalnie poczułem się jak w PRL... kupujcie polskie produkty bo inaczej jesteście wywrotowcy! Kto jeździ zachodnim autem ten podejżany!

Jak u mnie nie kupicie to się obraże i zamknę sklepik! A co to łaskę robicie? Niestety czasy się zmieniły! O klienta trzeba walczyć!

Ktoś z forumowiczów się zobowiązał do zakupów w sklepiku browar.biz? Może banować tych którzy nie kupią x kilo słodu w czasie y?
                    Sam mam jeszcze taniej i jakoś nie boli mnie serce że 'dumping'. Bardziej boli mnie gdy wydaję więcej - jednak to hobby obciąża domowy budżet! A ten domowy budżet jest dla mnie ważniejszy niż powodzenie czyjegoś przedsięwzięcia gospodarczego!

Marek

ps. dumping to sprzedaż PONIŻEJ ceny zakupu a nie z MAŁĄ marżą. Zresztą marża ~15% fiu fiu!
                    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• Shlangbaum
                      • 2005.03
                      • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C
                      ps. dumping to sprzedaż PONIŻEJ ceny zakupu a nie z MAŁĄ marżą. Zresztą marża ~15% fiu fiu!
                      Eee, poważnie Wszystko zależy od ilości. Kiedy zamówi się większą ciężarówkę słodu to można zarobić. Kiedy kilkaset kilo to koszty transportu sprawiają, że trzeba by było sprzedawać po cenach dumpingowych aby dorównać Bogutynowi - napisałem to w przypadku słodu plzn ze Strzegomia. Jeżeli ktoś chce Optimę to jak już pisałem, mogę wprowadzić do oferty sklepu takie same warynki jak Młyn Bogutyn - no problem

PS
                      A tak swoją drogą to ART nie napisał nigdzie, że forumowicze są zobowiązani do zakupów w tutejszym sklepie Wyraził to pisząc:
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                      Mi jest obojętne - nie chcesz kupować w miejscu x - nie kupuj.
                      PS2
                      Nie rozumiem dlaczego z przedstawienia oferty jednego z dostawców i mojej kontroferty (by sprostać wymaganiom klientów i konkurencji właśnie) robi się słowna przepychanka

Tak czy inaczej moja oferta nadal jest aktualna

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23926

nadinterpretujesz Marku nieco bo nie mam już słodów w ofercie Prowadziłem sklepik z surowcami i choć ówcześnie mocno zbiłem cenę to pamiętam że i tak zainteresowanie najtańszym w owym czasie surowcem było generalnie nikłe. W moim wykonaniu na tyle nikłe że nie było wtedy perspektyw na większy zbyt tego surowca by móc z tego choćby pokryć koszta działalności. Wiem ile jest cackania z każdym kilogramem takiego towaru i mam wrażenie że w tych dwudziestuparu groszach trudno jest upchnąć koszty transportu, magazynowania, pakowania, wysyłki (wszak jest gratis) no i zysku. Mam zwyczajnie obawy że niezbyt dobrze się to skończy dla kupujących i obecnych sprzedających.

Comment

• Shlangbaum
                          • 2005.03
                          • 5828

W pewnym momencie nawet przemknęła mi myśl, że Bogutynowi nie idą za bardzo surowce dla piwowarów domowych i po prostu pozbywają się hurtowo słodu po cenie zakupu

Comment

• reeb
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2005.09
                            • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                            W pewnym momencie nawet przemknęła mi myśl, że Bogutynowi nie idą za bardzo surowce dla piwowarów domowych i po prostu pozbywają się hurtowo słodu po cenie zakupu
                            hmm całkiem uzasadnione...

od dłuższego czasu przymierzam sie do popełnienia pierwszej warki,
                            tak sie składa, ze kilkakrotnie rozmawiałem z Optima na temat zakupu ichniego słodu.
                            cena hurtowa (wstępna, pewnie stali klienci maja niższe) jaka mi podano to trochę powyżej 1000pln/tonę netto, problem w tym że nie maja możliwości technicznych konfekcjonowania słodu.
                            Pracownik Optimy wyraził, uzasadnioną zresztą obawę, ze stawiając magazyniera z workiem pod spustem silosu, zabawa może sie skończyć tragicznie.

W kwestii jakości słodu. Nie wiem na ile ta informacja rzeczywiście jakość odzwierciedla, ale słód z Optimy bierze również Lech Browary Wielkopolskie (ilości i cena nie są mi znane.

Cena, którą podałem dotyczy całego samochodu (chyba 24T),
                            w tym kontekście oferta Shlangbauma chyba nie jest jak sądzę zla,
                            ...

Comment

• kham
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2006.01
                              • 751

O ile wiem ( via Biermann ) to min ilość to 1,5T.

Comment

• reeb
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2005.09
                                • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kham
                                O ile wiem ( via Biermann ) to min ilość to 1,5T.
                                nie pytałem o min. ilość
                                1.5t choć to nieco mniej niż 24t brzmi podobnie abstrakcyjnie
                                z rozmowy wynikało, że problemem jest raczej sposób dystrybucji, być może na podstawioną przyczepkę też by nasypali.
                                ...

Comment

Przetwarzanie...
                                X