Słód po 2,50 zł z darmową dostawą

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marek-C
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 848

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    nadinterpretujesz Marku nieco bo nie mam już słodów w ofercie Prowadziłem sklepik z surowcami i choć ówcześnie mocno zbiłem cenę to pamiętam że i tak zainteresowanie najtańszym w owym czasie surowcem było generalnie nikłe. W moim wykonaniu na tyle nikłe że nie było wtedy perspektyw na większy zbyt tego surowca by móc z tego choćby pokryć koszta działalności. Wiem ile jest cackania z każdym kilogramem takiego towaru i mam wrażenie że w tych dwudziestuparu groszach trudno jest upchnąć koszty transportu, magazynowania, pakowania, wysyłki (wszak jest gratis) no i zysku. Mam zwyczajnie obawy że niezbyt dobrze się to skończy dla kupujących i obecnych sprzedających.

A tu całkowicie się zgadzam!

A to chyba płaci klient

Tylko że z całosci wypowiedzi powiało trochę .. no tego 'dobrze by było jakbyście kupowali tylko u nas* bo cieńko przędziemy'.

*browar.biz+piwowar.biz - jednak jakoś tam współpracujecie.

Marek

ps1.
    wiem że zabawa w sklep dla piwowarów to w Polsce to narazie trochę zajęcie harytatywne - niestety taki rynek, może kiedyś.

ps2.
    jestem 'premium userem'
    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23926

oczywiście klient płaci, ale najpierw kto inny płaci, żeby Klient miał za co zapłacić Shlangbaum rzucił propozycję - zobaczymy jaki będzie odzew.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C
      ps2.
      jestem 'premium userem'
      bardzo butnym ostatnio
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kham
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.01
        • 751

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika reeb
        nie pytałem o min. ilość
        1.5t choć to nieco mniej niż 24t brzmi podobnie abstrakcyjnie
        z rozmowy wynikało, że problemem jest raczej sposób dystrybucji, być może na podstawioną przyczepkę też by nasypali.
        Przy gęstości słodu cyrka jebaut 0,6kg/l masz 2,5 kubika. A to wersja z norm budowlanych czyli po bezpiecznej stronie jest przyjąć, że jest gęstszy. Ciekawe co by powiedział właściciel kamienicy gdybym strych zaadaplwał na silos?

Comment

• Marek-C
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.12
          • 848

bardzo butnym ostatnio
          Jakiś ban się szykuje?
          Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

żeby było jasne - jestem za niskimi cenami surowców w sklepach. 1,79 z wliczonym transportem można zaoferować tylko w przypadku gdy obraca się ogromnymi (jak na domowe warunki) ilościami lub chce się pozbyć towaru, lub ma się inne ukryte cele (bo zysk nim raczej nie jest )

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• reeb
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2005.09
              • 25

żeby było jasne - jestem za niskimi cenami surowców w sklepach. 1,79 z wliczonym transportem można zaoferować tylko w przypadku gdy obraca się ogromnymi (jak na domowe warunki) ilościami lub chce się pozbyć towaru, lub ma się inne ukryte cele (bo zysk nim raczej nie jest )
              taka uwaga, cena 1,79 pln/kg na słod browarny pilzneński zam. min. 150 kg w Bogutynmlynie jest ceną LOCO Radzyń Podlaski...
              zdaje sie ze koszt transportu w dowolne miejsce w Polsce to 100pln przy tej wadze
              co daje w konsekwencji 2,46 pln/kg...

czy rzeczywiscie w cenę Shlangbaumowego słodu wliczony jest transport|??? w jego wypowiedziach tego nie znalazłem
              ...

Comment

• mark33
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.04
                • 3283

A ja znalazłem , przywiózł mi niezłą paczuszkę na giełdę tyską, za co przy okazji dziękuję.
                Transport za free

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika reeb
                  taka uwaga, cena 1,79 pln/kg na słod browarny pilzneński zam. min. 150 kg w Bogutynmlynie jest ceną LOCO Radzyń Podlaski...
                  zdaje sie ze koszt transportu w dowolne miejsce w Polsce to 100pln przy tej wadze
                  co daje w konsekwencji 2,46 pln/kg...

czy rzeczywiscie w cenę Shlangbaumowego słodu wliczony jest transport|??? w jego wypowiedziach tego nie znalazłem
                  hm, wydawało mi się że gdzieś śmignęła mi informacja o bezpłatnej przesyłce przy zamówieniu z Bogutynmłynu poyżej X kg. ale jako że nie mogę tego znaleźć, nie będę się upierał.

edit:
                  ====
                  znalazłem taką informację na stronie z ofertą: powyżej 180 kg dostawa gratis (wydaje mi się jednak że próg był niższy wcześniej)
                  ====

w ofercie Shlangiego pewnie nie ma wliczonego transportu chyba że w obrębie Krakowa lub tam gdzie się akurat sam wybiera. ale to on musiałby się wypowiedzieć.

Comment

• mark33
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.04
                    • 3283

hm, wydawało mi się że gdzieś śmignęła mi informacja o bezpłatnej przesyłce przy zamówieniu z Bogutynmłynu poyżej X kg. ale jako że nie mogę tego znaleźć, nie będę się upierał.

edit:
                    ====
                    znalazłem taką informację na stronie z ofertą: powyżej 180 kg dostawa gratis (wydaje mi się jednak że próg był niższy wcześniej)
                    ====

w ofercie Shlangiego pewnie nie ma wliczonego transportu chyba że w obrębie Krakowa lub tam gdzie się akurat sam wybiera. ale to on musiałby się wypowiedzieć.

Mieli poprzednio za free 150 kg, tylko na ilu piwowarów trzeba taką partę słodu podzielić ?

Comment

• reeb
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2005.09
                      • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
                      Mieli poprzednio za free 150 kg, tylko na ilu piwowarów trzeba taką partę słodu podzielić ?
                      tylko wtedy cena słodu chyba 2,50pln/kg wynosiła
                      czyli z tą obniżka ceny to zabieg czysto maketotechniczny...
                      ...

Comment

• fidoangel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 3489

... I tak w przyszłości nie będzie czegoś takiego jak konkurencja. A co będzie? O tym decyduje każdy z nas dzisiaj robiąc choćby zakupy.
                        żeby było jasne - jestem za niskimi cenami surowców w sklepach. 1,79 z wliczonym transportem można zaoferować tylko w przypadku gdy obraca się ogromnymi (jak na domowe warunki) ilościami lub chce się pozbyć towaru, lub ma się inne ukryte cele bo zysk nim raczej nie jest
                        ART czy Ty próbujesz napisać historię świata na nowo czy to tylko taki dzień dzisiaj masz ...
                        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
                        X