W każdym sklepie ze zdrową żywnością masz co najmniej parę różnych opakowań agaru. Agar widziałem już za 2pln na litr galaretki. Acz nie wiem jak można to jeść
To są gotowe podłoża mikrobiologiczne różnicująco-wybiórcze. Jesli chcesz kupić, to szukaj agaru suchego, najzwyklejszego. Z tego robisz roztwór 2% do skosów, bo po to pewnie szukasz.
Tu masz tańszy: http://eko-natura.pl/sklep/product_i...roducts_id=158
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Te z PDF to już gotowe odzywki na szalkach Petriego (takie okrągłe płaskie pojemniczki, jak mają w różnych laboratoriach), sterylne, pakowane po 20 sztuk. Więc spożywczy owszem tańszy, ale tu masz gotowe do hodowli sterylne podłoże razem z opakowaniem.
Nie wiem, czy to jest kontynuacja Pubu Ale Dobre Piwo. Adres ten sam. Po tamtym śladu nie ma a między apteką a Biedronką w pawilonie PRL-owskim jest pub & bar NaWyki Piwne. Problem jest taki, że do środka nie weszłem gdyż w necie godziną otwarcia jest 16:00, na mapach google 17:00. A w...
Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej...
Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty.
W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę...
Firmowy pub Artezana znajduje się na terenie browaru i działa w sezonie wiosenno-letnio-jesiennym w piątki i soboty w godzinach 13:00 - 22:00.
W malutkim przeszklonym pomieszczeniu przypominającym kontener jest bar z ośmioma nalewakami, dwa stoliki (w tym jedna kanapa) i fikołki przy barze....
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Comment