Witam czy jest możliwość kupienia używanych butelek z ceramicznym korkiem po piwie jak grolsch itd .Idzie kupić nowe tego typu butelki ale cena 4.50 zł to jak dla mnie za drogo.
Butelki z ceramicznym korkiem
Collapse
X
-
Skąd misiu nadajesz ? Ważne to jest żebyś z Gdańska na Słowację po flaszki nie jeździł
Ja kupiłem większą ilość po 0,80 gr sztuka ale to było ze 2 lata temu, oczywiście butelki puste po tyle wyszły. Trzeba było wszystkie naprawić pełna 3 coś tam kosztowała - piwo oczywiście Kelt.Last edited by mark33; 2007-07-14, 08:34.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziSkąd misiu nadajesz ? Ważne to jest żebyś z Gdańska na Słowację po flaszki nie jeździł
Ja kupiłem większą ilość po 0,80 gr sztuka ale to było ze 2 lata temu, oczywiście butelki puste po tyle wyszły. Trzeba było wszystkie naprawić pełna 3 coś tam kosztowała - piwo oczywiście Kelt.
Comment
-
-
mark33 mieszkam Śląsk miasto Tychy znane pewnie wszystkim piwo tyskie bo w tym mieście robi się to piwo. Piszesz o Słowacji gdzie takie butelki idzie kupić i jak one wyglądają.Dojazd jest o niebo krótszy niż z Gdańska a latem mam zamiar się tam wybrać i tak więc przy okazji kupił bym te butelki .Last edited by misiu36100; 2007-07-14, 09:06.
Comment
-
-
Najłatwiej i najprzyjemniej będzie pojechać do Niemiec (ewentualnie do Czech) i zakupić tyle piwa w butelkach z patentowym zamknięciem ile potrzebujesz butelek.
Piwo wypić i już masz butelki do ponownego wykorzystania.
Jeśli chcesz kupić nowe butelki to np w browamatorze lub hucie.
Butelka po Kelcie wygląda taj jak tu:http://www.browar.biz/galeria.php?id=4898
Comment
-
-
Mapajak napisał że Kelta już w te butelki nie leją wiec musisz się rozejrzeć jakie piwo jest dostępne w Czechach w tych butlach, w Niemczech jest dużo takich piw.Cena myślę że ok 1 euro w Czechach mniej.
Możesz przewieźć z tego co pamiętam 100 litrów piwa ale co do tej ilości nie jestem pewny(może być mniej) bez akcyzy. Czescy celnicy już nie są upierdliwi i raczej o nic się nie czepiają w końcu w Unii jesteśmy
Comment
-
-
Czeski Bernard jest ładowany w takie butelki.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziCzeski Bernard jest ładowany w takie butelki.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Co do tego, że Kelta leją tylko w zwykłe butelki nie byłbym pewien - niedawno w Bomi w Klifie zauważyłem Kelta w klasycznych butelkach z patentem. A co do przewozu piwa przez granice Unii - można przewozić 90 litrów na osobę (choć powiem szczerze, że podczas mojej ostatniej wizyty u południowych sąsiadów nikt tego nie sprawdzał, mimo że samochód wyglądał na solidnie załadowany )Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedziJedna drobna uwaga, przed zakupem sprawdź czy jest to faktycznie porcelanka czy też plastykowa podróbka. W przypadku plastykowej podróby odpada późniejsze wyparzanie w piekarniku. Plastik nie wytrzyma temperatury.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ostatnio w tesco widze że stoi kelt w porcelance - co prawda cena 5.99 zł . a kiedyś jak jeżdziłem na Słowację to za 1.5 zł mozna było kupić .. teraz jest w normalnych butelkach - ale co dziwne ??? - na tych "starszych" z zamknieciem pisało
"na licence by heineken " - teraz nie ???? .
a czy obecnie na Słowacji leją piwo z zamknięcia patentowe ???? .
Comment
-
Comment