Czy jest gdzieś możliwość zakupu chmielu we wrocku ( ewentualnie innych przydatnych w procesie warzenia rzeczy ) czy też trzeba zdać się na internet ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Chmiel - dostanę we Wrocławiu ?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Takie duże miasto. W okolicach uprawia się nawet chmiel z tego co wiem i ... tylko internetSkoda...
Comment
-
Sklep z surowcami piwowarskimi właściwie nie ma w realu racji bytu, bo albo ceny będą wyższe, albo asortyment węższy.Comment
-
W sumie racja. Pytałem tak tylko dla spokoju sumieniaBo jakby przypadkiem był jakiś sklep pod bokiem to po co trudzić pocztę polską... A skoro nie ma to damy im zarobić. Pozdrawiam
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%
Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....-
-
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Zuli) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Oktawia to chmiel oparty na chmielach Brewers Gold oraz Northern Brewer i dzikie odmiany z d. Jugosławii
Aromat -...-
-
-
Single hop, ekstrakt 11*, alko 4.5%
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Barwa - lekko opalizujące złoto.
Gaz - średni.
Aromat - kwiatowe z DMSem.... i karmelem.
Smak - słodkawe, "jakaś" owocowość,...-
2025-03-01, 10:27 -
-
Tomek Kopyra omawiał to piwo:
https://www.youtube.com/watch?v=yZyylBsDmUs
I nie wiem dlaczego zalicza Exporty do Dortmunderów. Ciekawe, co na tą teorie mogliby odpowiedzieć piwowarzy z Bawarii
https://www.bayerisches-bier.de/bier...gerhell-und-ex...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment