Sito do filtracji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • SlawekT
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.08
    • 174

Sito do filtracji

Czy ktoś wie, gdzie można byłoby kupić lub jak zrobić sito, aby pasowąło średnica do fermentora. FIltowanie powierconym wiadrem BA już mi się znudziło. MYsle, ż enajlepsze było by sito o średnicy wiasdra tuż nad kranikiem.
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SlawekT
    Czy ktoś wie, gdzie można byłoby kupić lub jak zrobić sito, aby pasowąło średnica do fermentora. FIltowanie powierconym wiadrem BA już mi się znudziło. MYsle, ż enajlepsze było by sito o średnicy wiasdra tuż nad kranikiem.
    A nie lepiej przesiąść się na filtrator z oplotu? Jeśli z jakichś powodów nie, to chyba lepszym wyjściem byłoby dowiercenie otworów w wiadrze z BA.
    blog.kopyra.com

Comment

• SlawekT
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.08
      • 174

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
      A nie lepiej przesiąść się na filtrator z oplotu? Jeśli z jakichś powodów nie, to chyba lepszym wyjściem byłoby dowiercenie otworów w wiadrze z BA.
      DOwierciłem i mam chyba lekko z 10 razy więcej otworów, ale faktycznie masz rację, wczoraj odświeżyłem sobie tema oplotu i dzisiaj z rana lecę na zakupy po wężyk Dzieki za poradę!

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
        Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
        SielskieWzgorze
        Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
        ...
        2024-02-19, 09:28
      • fligiert
        Filtr bazooka na wysładzanie
        fligiert
        Cześć
        Mam pytanie odnośnie filtru bazooka stosowanego do filtracji chmielin. Mieszkam w UK i często przy sprzedaży na eBay sprzedawcy podają że ten filtr nadaje się do wysładzanie zamiast filtra z oplotu. Czy ktoś używa bazooki do wysładzania?
        Dzięki

Sent from...
        2019-04-29, 00:27
      • czarnuch
        Kadz filtracyjna typu fałszywe dno - jakia jest najlepsza wielkość otworów?
        czarnuch
        Witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż to jest mój pierwszy post.

Do skompletowania sprzętu do wytworzenia mojego pierwszego browarka pozostało mi odpowiednie skręcenie chłodnicy z rurki karbowanej oraz wywiercenie otworów w kadzi filtracyjnej (plastikowym wiadrze).
        ...
        2017-12-17, 15:19
      • darekd
        Orca Brau, Bio Bock
        darekd
        "klassisch – modern – experimentell"

to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).

https://orcabrau.de/

Bez filtracji, bez pasteryzacji

Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...
        2025-02-09, 01:31
      • darekd
        ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell
        darekd
        Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...
        2024-12-09, 01:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...