Czy ktoś wie, gdzie można byłoby kupić lub jak zrobić sito, aby pasowąło średnica do fermentora. FIltowanie powierconym wiadrem BA już mi się znudziło. MYsle, ż enajlepsze było by sito o średnicy wiasdra tuż nad kranikiem.
Sito do filtracji
Collapse
X
-
A nie lepiej przesiąść się na filtrator z oplotu? Jeśli z jakichś powodów nie, to chyba lepszym wyjściem byłoby dowiercenie otworów w wiadrze z BA. -
Dzieki za poradę!
Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Cześć
Mam pytanie odnośnie filtru bazooka stosowanego do filtracji chmielin. Mieszkam w UK i często przy sprzedaży na eBay sprzedawcy podają że ten filtr nadaje się do wysładzanie zamiast filtra z oplotu. Czy ktoś używa bazooki do wysładzania?
Dzięki
Sent from...-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż to jest mój pierwszy post.
Do skompletowania sprzętu do wytworzenia mojego pierwszego browarka pozostało mi odpowiednie skręcenie chłodnicy z rurki karbowanej oraz wywiercenie otworów w kadzi filtracyjnej (plastikowym wiadrze).
...-
Channel: Sprzęt
-
-
"klassisch – modern – experimentell"
to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).
https://orcabrau.de/
Bez filtracji, bez pasteryzacji
Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...-
Channel: Niemcy
2025-02-09, 01:31 -
-
Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj
"German Helles"
Ekstr. 12%, alk. 4,9%
Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-09, 01:23 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment