Witam wszyskich zaczynam przygode z piwem i chciałbym się dowiedzieć czy w Szczecinie kupie słód i drożdze reszte spszętu jakoś sobie skompletuje
Czy ktoś wie gdzie w Szczecinie można kupić słód i drożdze
Collapse
X
-
Nie kupisz.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Dlaczego nie spytasz szczecińskich piwowarów, na necie kupujemy często wspólnie i koszty dzielimy, wychodzi taniej... Mamy również zniżki. Widzę , że kolega jest zdany tylko na siebie ? A jest nas tu trochę! Zapraszamy do PIVARII 12.12.2009 do 17:00 będziemy robić kolejną warkę (tym razem IPA) to byłaby okazja poznac się i pogadać przy fajnym piwie. Pozdrawiam!
Comment
-
-
Dajcie znac, jak bedzie kolejne spotkanie w Pivarii. Mi tam wybitnie nie po drodze, ale jak bedzie zaplanowane spotkanie piwowarow szczecinskich, to na pewno sie pojawie.
Interesuje mnie tez wspolne zamawianie. Zawsze to korzystniej podzielic sie kosztami przesylki.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNiedaleko Szczecinia po niemieckiej stronie w miejscowości Chorin, w browarze Uckermärker Brauerei, można kupować surowce.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!
Wojtek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtas40 Wyświetlenie odpowiedziWitam kolegę i od razu pytam skąd te informacje o możliwości zakupu surowców w browarze Ueckermaerker ? Czy kolega tam był i kupował ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!
Wojtek
Nie jestem piwowarem, więc tego typu zakupy mnie nigdy nie interesowały.
Comment
-
-
Kilka minut temu byłem na ich stronie. Chyba jednak lepiej robic zakupy w naszych sklepach internetowych - bogaty wybór słoldów , drożdży, chmielu i innych rzeczy... Browar , owszem prowadzi sprzedaż surowców, ale przy obecnym kursie Euro nie bardzo się opłaca kupować tam cokolwiek. Chyba , że kogoś bardzo przypili i z konieczności (bez czekania) pojedzie i awaryjnie dokona zakupu. Aczkolwiek , kiedyś tam zajrzę aby spróbować piwo z miejscowego browaru. Na pewno jednak nie na zakupy surowców.
Pozdrawiam serdecznie,
Wojtek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtas40 Wyświetlenie odpowiedzi(...) ale przy obecnym kursie Euro nie bardzo się opłaca kupować tam cokolwiek(...)Last edited by abernacka; 2010-04-07, 20:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziObecnie kurs euro jest bardzo korzystny dla tych, co chcieliby robić zakupy w strefie euro, więc ten argument jest wg mnie chybiony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziObecnie kurs euro jest bardzo korzystny dla tych, co chcieliby robić zakupy w strefie euro, więc ten argument jest wg mnie chybiony.
Pozdrawiam dyskutanta,
Comment
-
Comment