Czy ktoś wie gdzie w Szczecinie można kupić słód i drożdze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Po "mojemu" to każdy z Was ma trochę racji - ceny w tym sklepie są wysokie i to jest fakt, ale są relatywnie niższe przy obecnym, niskim kursie Euro od tych, jakie byłyby przy wysokim. Poza tym co do wypowiadania się - myślę, że mimo wszystko komuś ta informacja może się przydać. W temacie nie było zapytania - gdzie tanio kupić surowce, ale gdzie je zakupić w okolicach Szczecina i chwali się koledze, ze mimo, iż nie warzy i kompletnie nie ma ku temu zacięcia podzielił się z nami posiadanym namiarem.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Mam do was już tylko jedno jeszcze pytanie. Czy przeczytałeś to zdanie
      Alle Preise zzgl. Verpackung und Fracht. ?
      Można by wnioskować, że przy odbiorze osobistym te koszty odpadają.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

W pobliżu Szczecina w miejscowości Wriezen odkryłem dość duży sklep dla piwowarów. Po za klasycznym asortymentem (słód, drożdże) można zakupić sprzęt pomocny do warzenia.
        Patrząc z perspektywy mocnej złotówki warto tam chyba zaglądnąć.
        Strona www sklepu: http://www.gastrokomplett-brennecke....ps=12&subid=14

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23925

W PL taniej.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• wojtas40
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.03
            • 82

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            W pobliżu Szczecina w miejscowości Wriezen odkryłem dość duży sklep dla piwowarów. Po za klasycznym asortymentem (słód, drożdże) można zakupić sprzęt pomocny do warzenia.
            Patrząc z perspektywy mocnej złotówki warto tam chyba zaglądnąć.
            Strona www sklepu: http://www.gastrokomplett-brennecke....ps=12&subid=14
            Kolega znów "coś" wypatrzył w internecie !!! Brawo !!! Na pewno dobrze będzie wiedzieć , że jest taki sklep . Ale znowu będzie na mnie , że się "czepiam" , że nie mam racji , itp. Skąd u kolegi takie przekonanie , że sklep znajduje sie w pobliżu Szczecina ? Przecież to ponad 100 kilometrów od Szczecina!!! Być może dla kolegi mieszkającego w Trójmieście miejscowośc Wriezen położona jest zbyt daleko , ale przecież ze Szczecina to rzut beretem , prawie zaraz za rogatkami miasta... Patrząc z perspektywy złotówki do euro po kursie 1 : 1 a nawet 2 : 1 (może w roku 2050?) to faktycznie gratka nie lada !!! Kiedy kolega miał w ręku mocną złotówkę ? Moja babcia opowiadała mi kiedyś , ile można było kupić za złotówkę przed wojną. Chyba o taką złotówkę chodziło zapewne koledze ? Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie i życzę kolejnych udanych "polowań" w internecie na sklepy dla piwowarów w pobliżu Szczecina.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Skąd przekonanie, że sklep znalazłem przez przypadek w internecie? Tak dla twojej wiadomości, odwiedziłem ostatnio miejscowy browar w którym to piwowar wspomniał mi o tym sklepie.
              Po drugie 100km w tym przypadku to w 70% jazda autostradą.
              Po trzecie masz dość ciekawą teorię dotyczącą mocnej złotówki. 1 do 1 gratuluję dowcipu.

Comment

• spidero
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.11
                • 1

Obecnie skromna oferte dla piwowarow zauwazylem w leroy merlin na prawobrzezu

Comment

Przetwarzanie...
                X