Witam
czy ktoś wie czy jest jakiś sklep w Częstochowie do naszego hobby ?
Surowce i sprzęt bywa w marketach, trzeba zaglądać.
Jednak najlepszym rozwiązaniem jest zamówienie w sklepie internetowym. Szybciej, wygodniej i większy wybór.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
To hobby to oczywiście piwo warzone w domu.
W supermarketach, przynajmniej w Częstochowie, są jakieś szczątkowe pozostałości, raczej dla winiarzy, w dość niekiedy śmiesznie wygórowanych cenach, tak jakby tego nie chcieli się pozbyć.
Wiem, że przez internet jest wygodnie, Ale na początek, wolę tego wszystkiego dotknąć, pogadać, zapytać itd, ale widzę, że pozostaje jednak zakup w internecie, no i czytanie FORUM.
Nakupiłem swego czasu przez internet trochę rzeczy do żaglówki, nie wszystkie zakupy były jednak trafione, ale to jest cena jaką każdy nowiciusz w danej dziedzinie musi zapłacić, i ja o tym wiem.
W innym dziale opiszę co w tej chwili "nawarzyłem".
Niestety to prawda. W Częstochowie nie ma żadnych konkretów. Z tego co ostatnio widziałem to w Obi i Auchan są art. winiarskie, niekiedy przydatne również w piwowarstwie np. Ballingomierz. Ceny jednak nie są zbyt atrakcyjne.
Jeśli chodzi o skrzynki, również markety. Na ulicy Przybyszewskiego jest skup surowców i przez tel. dowiedziałem iż są jakieś skrzynki, kto ma czas może przyjść i przejrzeć 2zł/1kg. Na pewno ciekawa alternatywa.
Sam jestem na etapie kompletowania pokrywki do pożyczonego garnka, póki co w sklepach na ul. Krakowskiej największe to 26 cm, ja potrzebuję 36...
Panowie skoro w Częstochowie nie ma profesjonalnego sklepu z artykułami do produkcji piwa to może w okolicach coś jest . Słyszałem że w Łodzi raczej jest ale może ktoś coś bliżej zna . Jeśli nie to może jest ktoś w stanie potwierdzić czy w tej Łodzi jest na pewno . Z góry dzięki za odpowiedź .
Comment