Dzięki za Starowar, właśnie o takie miejsca chodzi. W przyszłym tygodniu się wybiorę i sprawdzę na miejscu.
Warszawa - surowce, sprzęt
Collapse
X
-
-
-
Przypadkowo odkryłem nowe miejsce.
Po dłuższej przerwie (złamany nadgarstek) nagle naszła mnie ochota na nowe piwo w sobotę. Piwowar zniknął, kiedyś coś kupowałem na dalekiej Pradze ale nie pamiętałem adresu. Google - zaprzyjaźnione forum- i namiar na ul. Stalową. Jechałem pewny, że to sklep w którym bylem - Spirit Ferm, a tam niespodzianka. Spory wybór, sprzedawca/właściciel? kompetentny (piwowar domowy) a ceny internetowe. Chmiele z zamrażalnika, drożdże z lodówki, dla chętnych śrutowanie - automat.
I tylko dla piwowarów, żadnego pędzenia, serów czy wędliniarstwa. Zdaje się, że dopiero ruszyło.Comment
-
witam
odświeżam i potwierdzam sklep na stalowej sie ładnie rozwinął
jest stronka
już nic nie zamawiam w necieComment
Related Topics
Collapse
-
Leżący w pobliżu granicy ze Słowacją Użgorod, w 2019 roku dorobił się kolejnego mikrusa o nazwie- Yuber. Umiejscowiony jest na skraju miasta w dzielnicy willowej. Do przejścia granicznego jest bardzo blisko, wystarczy z drogi do miasta odbić w boczną wąską drogę.
Browar jest...-
Channel: Ukraina
-
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
-
Channel: Czechy
-
-
Będąc w Cluj 8.08.2023 odwiedziliśmy browarek Hophead Brewing https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ku#post2336054.
Dokładnie bramę obok, po tej samej stronie ulicy,...-
Channel: Rumunia
2023-10-29, 22:04 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment