...a z 10 zupełnie nowych zasypów, każdy dłużej warzący może podać w nocy o północy... Trzech piwowarów i oferta gotowa. Dlategoż też podejrzewam, że sklep zakłada jakiś 'byzsmesmen' a nie piwowar.
Chyba rośnie nam nowy sklep piwowarski
Collapse
X
-
To, że zestawy są takie same, mi to nie przeszkadza, niech sobie autor dochodzi swoich praw autorskich, jego problem (jeśli takowe ma).
Wykorzystywanie kogoś zdjęć, to rzeczywiście nie świadczy dobrze o firmie.
Mnie interesuje cena, jeśli będzie niższa, to czemu nie mam zacząć kupować u konkurencji mojego dotychczasowego sklepu, jest wolny rynek i to mnie cieszy.
ps. A tak nawiasem mówiąc, uważam, że przyda się konkurencja, bo np. jak ktoś kupuje 25 kg słodu choćby na BA + oczywiście chmiele, drożdże, to już śrutowanie powinno być w cenie a nie prawie zeta za kilogram (przecież śrutowanie 25 kg trwa chwilę, a kasują za to 20 zł).
Comment
-
-
Spokojnie. Niektóre opisy są na razie faktycznie skopiowane, ponieważ strona jest pozycjonowana, a to trochę z natury rzeczy trwa i lepiej jak w sklepie jest więcej treści niż mniej. Kto konfigurował, pewnie wie, że konfigurowanie każdego produktu zajmuje trochę czasu.
Zestawy też będą inne, zresztą nawet nie mam waszych instrukcji zacierania i warzenia, bo nigdy u was nie kupowałem.
Śrutowanie będzie za darmo (większych ilości), a mniejszych w symbolicznej cenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedziNiezaleznie od wszystkiego i tak będe go bojkotował, tak jak bojkotuje wszystkie angielskojęzyczne sklepy z końcówką 'pl'. Jesli zabrakło im pomyslów, to mogliby żartobliwie nazwać go pivecko.pl.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beermaker Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie. Niektóre opisy są na razie faktycznie skopiowane, ponieważ strona jest pozycjonowana, a to trochę z natury rzeczy trwa i lepiej jak w sklepie jest więcej treści niż mniej. Kto konfigurował, pewnie wie, że konfigurowanie każdego produktu zajmuje trochę czasu.
Zestawy też będą inne, zresztą nawet nie mam waszych instrukcji zacierania i warzenia, bo nigdy u was nie kupowałem.
Śrutowanie będzie za darmo (większych ilości), a mniejszych w symbolicznej cenie.
Strasznie mnie mierzi brak poszanowania dla cudzej pracy (no ale przecież elroyowi nie ubyło, nie?), a to zjawisko szersze jest. A narzędzi niestety do jego zwalczania jak na lekarstwo.
Comment
-
-
Pozycjonować się cudzymi zdjęciami i przepisami?????
Zawsze myślałem, że stronę dopracowuje się do końca i później ją uruchamia. Jeszcze musicie się dłużo nauczyć o handlu. Na dzień dzisiejszy zraziliście sobie potencjalnych klientów. Czyli wtopa od początku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Zdjęć się nie pozycjonuje, co najwyżej ich opisy. Natomiast poszczególne style piw mają to do siebie, że skład mają bardzo podobny, czy to się komuś podoba czy nie, więc dla google to nie ma znaczenia. Sklep jeszcze nie ruszył, a jak ruszy to wszystko będzie w porządku.
Zakończę znanym powiedzeniem: kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beermaker Wyświetlenie odpowiedziNatomiast poszczególne style piw mają to do siebie, że skład mają bardzo podobny, czy to się komuś podoba czy nie
Świetny macie start, nic tylko pogratulować.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beermaker Wyświetlenie odpowiedziDo startu to jeszcze daleko.
Powtarzam jeszcze raz: proporcje, receptury, instrukcje warzenia, chmielenia itp. będą INNE.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedziTo, że zestawy są takie same, mi to nie przeszkadza, niech sobie autor dochodzi swoich praw autorskich, jego problem (jeśli takowe ma).
Wykorzystywanie kogoś zdjęć, to rzeczywiście nie świadczy dobrze o firmie.
Jak dla mnie skandaliczne zachowanie, wręcz bezczelne i po prostu głupie, bo czy właściciele nowego sklepu nie domyślili się, że tutaj szybko to zostanie zdemaskowane? Dla mnie świadczy to wręcz o słabym rozeznaniu rynku i braku znajomości specyfiki grupy zajmującej się piwowarstwem domowym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beermaker Wyświetlenie odpowiedziPomysłów nie zabrakło. Zabrakło czego innego. Bojkotujesz też style piwa o obco brzmiących nazwach?
Gratisowo proponuję skład surowcowy na swojskie Polskie Ale: wybicie 25litrów, 5kg pilznieńskeigo, 100g Lubelskiego (połowa w 60', połowa w 30'), drożdze górnej fermentacji najlepiej zza Kanału (np. Irish Ale), zacieranie 30/30. Można pić w duzych ilościach.
Comment
-
-
Widzę dużo wypowiedzi na NIE w stosunku do tego sklepu.
Wykorzystanie zdjęć i receptur rzeczywiście naganne i nie najbardziej fortunne marketingowo (jak widać po postach), proponuję na razie blokadę strony.
Jak dla mnie, to czekam na konkrety z cenami i swoimi recepturami, zobaczymy, ocenimy ...
Generalnie trochę denerwują mnie aktualne ceny słodów, jak dla mnie są za wysokie, powodem chyba zbyt mała konkurencja (np. w Baltic Malcie słód jasny pilzneński za 2 zł kg, piwa wychodzą przednie - na BA 25 kg kosztuje 4,36 zł za kg).
Możliwość kupienie słodów z różnych słodowni, to może być fajna oferta.
Sugeruję też większe opakowanie chmieli niż 100 gramowe, może nie wyszstkie rodzaje, ale te bardziej popularne, to na pewno.
Comment
-
-
Proszę aby wszelkie sprawy związane z tym przedsięwzięciem omawiać poza BrowarBizem. Raz że użytkownik beermaker nie ma pozwoleństwa na wypowiadanie się w/s komercyjnych w BB, dwa że obecne ta firma działa "niezbyt etycznie", a trzy w BB funkcjonuje już sklep piwowarski (Jak tylko beermaker założy u siebie forum lub inną platformę wymiany informacji tam mu pomożecie prowadzić działalność).Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-06-29, 10:30.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment