Własnie stłukłem drugą już w ostatnim czasie menzurkę od mojego ballomierza. Czy jest możliwość dostania gdzieś samej próbówki?
Próbówka pomiarowa do ballomierza
Collapse
X
-
IKEA, szukać na stoisku ze szkłem. Nalezy kupić wazonik na jednego kwiatka.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Oczywiscie, np u admina.
A to gdzieś dają szklane?
I jeszcze pytanie - co taki ballomierz mierzy?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Oczywiscie, np u admina.
A to gdzieś dają szklane?
I jeszcze pytanie - co taki ballomierz mierzy?
Będzie ballingomierz/aerometr następnym razem.
jacer dzięki za pomoc!Comment
-
Comment
-
"Menzurka" dostarczana "fabrycznie" wraz areometrem jest wykonana z bardzo cienkiego szkła i ma wymiary ledwie przekraczające wymiary areometru. Menzurka z tworzywa jest większa i solidniejsza.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
E: 12, 5%
A: 4, 7%
Firmowy kapsel, butelka jak na fotce, na kontrze "skala" na której umieszczono parametry: słodowość, goryczka i - Bóg raczy wiedzieć, co to jest i w jakich jednostkach się to mierzy - pijalność.
Piwo o barwie ciemnego brązu do czerni, kolor nieprzejrzysty,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-09, 18:14 -
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Blichmann BeerGun - napełniarka do butelek z akcesoriami
- Akcesoria
FastFerment plastikowy fermentor stożkowy 53 l
- Akcesoria
Gar piwowarski Brewferm 35 litrów – stal nierdzewna, zawór kulowy
-...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2018-01-30, 08:11 -
-
Za chwilę zabieram się za kolejną warkę. Bardzo podobną do poprzedniej z tym, że sypnę ciut więcej chmielu i zmieniam drożdże na Wyeast 2000 Budvar Lager. Moja pierwsza warka z płynnymi drożdżami
Przy okazji mam pytanie odnośnie mierzenia pH zacieru: KIEDY? Kupiłem sobie paski i nie...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Dziś Międzynarodowy Dzień Piwa. Z tej okazji życzymy Was samych udanych warek, wyśmienitych piw w kuflach
A teraz czas na dzisiejsze promocje:
- Akcesoria
Kapslownica stołowa Ferrari N89 + głowica 26 mm
- Akcesoria
Menzurka pomiarowa 270...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2017-08-04, 07:21 -
-
Czesc,
Zaczelismy warzenie perwszego piwa z brewkitu. Ma byc to Pale Ale. Zamiast cukru czy polepszacza uzylismy ekstraktu slodowego jasnego, 1.2 kg.
Z przygotowaniem brzeczki nie mielismy wiecej problemow.
Bledem bylo nie przygotowanie dostatecznej ilosci zimnej wody przez co musielismy...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment