Planuję uwarzyć AIPA. Zasyp będzie wyglądał następująco:
Słód Pale ale 2kg
Słód Wiedeński 1kg
Słód Monachijski 1kg
Słod Crystal 150 0,3kg
Zasyp na 20L. Jeżeli chodzi o chmiele to będę dysponował:
Cascade 100g
Chinook 50g
Palisade 50g
Chciałbym uzyskać około 50-60 IBU i jak najwięcej aromatów cytrusowych. (coś zbliżonego do Rowing Jacka z mniejszą goryczką). Samo IBU jestem sobie w stanie policzyć (żeby nie było, że jestem leniwy ) ale nie mam doświadczenia z tymi odmianami chmielu. Moglibyście zaproponować jak to chmielić? IBU 50-60 nie trzeba się sztywno trzymać.
Słód Pale ale 2kg
Słód Wiedeński 1kg
Słód Monachijski 1kg
Słod Crystal 150 0,3kg
Zasyp na 20L. Jeżeli chodzi o chmiele to będę dysponował:
Cascade 100g
Chinook 50g
Palisade 50g
Chciałbym uzyskać około 50-60 IBU i jak najwięcej aromatów cytrusowych. (coś zbliżonego do Rowing Jacka z mniejszą goryczką). Samo IBU jestem sobie w stanie policzyć (żeby nie było, że jestem leniwy ) ale nie mam doświadczenia z tymi odmianami chmielu. Moglibyście zaproponować jak to chmielić? IBU 50-60 nie trzeba się sztywno trzymać.
Comment