Dziś zrobiłem chłodziarkę z styropianu 5cm. W domu mam 25°. Włożyłem do niej 2 pety z zamrożoną wodą. Problem polega na tym że na.dole chłodziarki jest 15° a na górze 22°. Jak to rozwiązać?
Chłodzenie fermentatora.
Collapse
X
-
spróbuję na pokrywie fermentatora położyć wkłady do lodówki. W razie czego mam przygotowany wiatrak tylko nie wiem jeszcze jak go zasilić. Tam gdzie stoi fermentator nie ma dojscia do prądu.
Ps: kupiłem z BA termometr bagnetowy firmy alla france. Niestety wskazuje temperaturę o 4° za wysoką. Jest sposób na jego kalibrację? Czy reklamacja?
Comment
-
-
Ps: kupiłem z BA termometr bagnetowy firmy alla france. Niestety wskazuje temperaturę o 4° za wysoką. Jest sposób na jego kalibrację? Czy reklamacja?[/QUOTE]
Jeżeli to jest ten termometr o którym myślę (takiej plastikowej obudowie w formie kratki) to należy zwrócić uwagę na to że krótsza kreska pozioma oznacza pełny stopień, natomiast dłuższa pół stopnia. Też kupiłem na BM termometr francuskiej firmy i na dzień dobry wkurzyłem się że przekłamuje, pózniej skumałem że jest inaczej wyskalowany. No chyba że ja się mylę i cały czas mierze nieprawidłowo.
Comment
-
Comment