Wielu rozmyślało o piwie bezalkoholowym (fuj;p ), ale czasem się przydaje (my kierowcy wiemy coś o tym..... )
Zastanawiam się czy można by... uwarzyć browka.. i... po fermentacji część oczywiście butelkować, a część poddać obróbce termicznej.... powolnej.. tak aby cały przerobiony alkohol wyparował..
Sądzę, że przetrzymanie przez godzinkę/dwie garnka z piwkiem w temperaturze wrzenia etanolu (78,3oC) -> 85oC oczyści nasze piwo z tego szatańskiego wynalazku jakim jest alkohol i piwo stanie się 99% bezalkoholowe.... czyli dla kierowców ....
Co dalej... z tym szlachetnym trunkiem, (który już trunkiem niestety nie może być nazwany;p ) .. myślę o syfonie, tak syfonie z lat 60-70 warka w syfon .. nabić CO2 i wio w kufle) (posiadacze kegów znają inne rozwiązanie....)
Zastanawiam się nad końcowym efektem tego projektu) jaki będzie to miało smak.. czy będzie piana?? przetestuję ten pomysł i dam znać o wynikach
Zastanawiam się czy można by... uwarzyć browka.. i... po fermentacji część oczywiście butelkować, a część poddać obróbce termicznej.... powolnej.. tak aby cały przerobiony alkohol wyparował..
Sądzę, że przetrzymanie przez godzinkę/dwie garnka z piwkiem w temperaturze wrzenia etanolu (78,3oC) -> 85oC oczyści nasze piwo z tego szatańskiego wynalazku jakim jest alkohol i piwo stanie się 99% bezalkoholowe.... czyli dla kierowców ....
Co dalej... z tym szlachetnym trunkiem, (który już trunkiem niestety nie może być nazwany;p ) .. myślę o syfonie, tak syfonie z lat 60-70 warka w syfon .. nabić CO2 i wio w kufle) (posiadacze kegów znają inne rozwiązanie....)
Zastanawiam się nad końcowym efektem tego projektu) jaki będzie to miało smak.. czy będzie piana?? przetestuję ten pomysł i dam znać o wynikach
Comment