Po kilku brewkitach powoli dojrzewam do zacierania. Kompletuję sprzęt, ale zanim się sam się za to wezmę, to chciałbym popatrzeć jak przebiega proces warzenia z zacieraniem. Czy ktoś z Olsztyna będzie skłonny zaprosić żółtodzioba, żeby sobie popatrzył jak to wygląda w praktyce?
Kto z Olsztyna zaprosi na warzenie?
Collapse
X
-
W sobotę na Targu Rybnym i w okolicach amfiteatru odbędzie się olsztyńska odłsona Warmińskiego Festiwalu Dziadzictwa Browarniczego.
Jednym z obowiązkowych elementów tej imprezy jest pokaz warzenia piwa.
Warzyć będzie Dino19_87 i Kazimierz_W.
Myślę, że wokół tego stoiska pojawią się też inni olsztyńscy piwowarzy domowi.
Ta impreza to doskonałe miejsce, żeby zobaczyć jak sie piwo warzy, porozmawiać z doświadczonymi piwowarami, nawiązać konakty itp.
Można też zobaczyć Warmińskich Chłopów Bosych, którzy robią piwo samodzielnie począwszy od uprawy zboża, przez samodzielne słodowanie i warzenie.
Zapraszamy na starówkę już od 13.coś z piwem zrobić... próbuję
-
-
Dzięki za zaproszenie, o imprezie wiedziałem, ale niestety złośliwość losu nie zna granic - od 14.00 do 20.00 tegoż dnia mam nieprzekładalne i obowiązkowe spotkanie robocze czyli raczej niewiele będę mógł zobaczyć.
Prośba pozostaje więc aktualna.
Comment
-
-
Dziękuję za zaproszenie.
No przyznam że trochę daleko, wycieczka całodniowa się robi. A poza tym, poza podpatrzeniem warzenia, po cichu liczyłem na organoleptyczną wymianę doświadczeń (czyt. testowanie swoich piwek), ale jak tu potem do domu wrócić? Wszak nie wypada jeździć pod wpływem będąc.
Ale jak mnie przypili to się na priva odezwę.
Pozdrawiam!
Comment
-
-
Cześć.
Z Łukaszem to chyba widzieliśmy się w Biskupcu? Zbliża się Halloween więc będę warzył 'Pumpkin Ale', jak ustalę kiedy to dam znać i oczywiście zaproszę na mini warsztaty pozdroSędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dino19_87 Wyświetlenie odpowiedziCześć.
Z Łukaszem to chyba widzieliśmy się w Biskupcu? Zbliża się Halloween więc będę warzył 'Pumpkin Ale', jak ustalę kiedy to dam znać i oczywiście zaproszę na mini warsztaty pozdro
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dino19_87 Wyświetlenie odpowiedziMożliwe, że 1go albo 2go będę warzył. Pasuje taki termin? Pawdab/Łukasz?
Comment
-
Comment