Kto z Olsztyna zaprosi na warzenie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dino19_87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.12
    • 61

Łukasz, masz wiadomość. Daj znać czy Ci pasuje termin.
    Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.

Comment

• dino19_87
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.12
      • 61

Warzenie przebiegło bez większych problemów, piwka przyniesione przez Pawła były bardzo smaczne, ogólnie fajne spotkanie. Dzięki chłopaki za wizytę. A teraz do garów
      Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.

Comment

• pawdab
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.07
        • 39

To my dziękujemy za poglądową lekcję. A co do garów, to faktycznie tak się tym patrzeniem zainspirowałem, że po powrocie do domu uwarzyłem jeszcze wieczorem Brown Ale. Nieźle - zaliczyłem dwie warki w jeden dzień :-)

Comment

• lukasz120222
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.08
          • 39

Pewnie że dziękujemy W końcu zobaczyłem jak powinna wygląda prawidłowa filtracja

pawdab - troche wtedy popróbowaliśmy dobrego piwka, wszystko wieczorem dobrze poszło ? :P

Comment

• pawdab
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2012.07
            • 39

A jak najbardziej. Wydajność trochę mniejsza niż zakładałem - 20 litrów 10Blg zamiast "fabrycznego" 12 Blg. Ale poza tym wszystko pod kontrolą. Muszę jednak przyznać że pod koniec byłem nieźle zrypany.

No i cieszę się że Panom smakowały moje wyroby. Jeszcze wprawdzie z puszki, ale zawsze. Mam nadzieję że te zacierane będą jeszcze lepsze. Na razie niecierpliwie czekamy ...

Comment

• dino19_87
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2006.12
              • 61

Wiem dlaczego różnica temperatur podczas zacierania była taka duża między moimi termometrami. Jeden mylił się o 2-3'C Już go naprawiłem.

Comment

• lukasz120222
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.08
                • 39

A ja spróbowałem swojego pierwszaka :P Trochę takie "siki Weroniki". Gazu brak, drożdze jeszcze czuć, jedynie fajna goryczka na końcu ale według mnie też trochę za mała Musze się przestawić na treściwsze :P

Comment

• pawdab
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.07
                  • 39

Widzę poszedłeś za moją radą i próbujesz już po tygodniu Po mojemu to ono jeszcze dojrzeje. Daj znać jak poszły kolejne degustacje.

Comment

• lukasz120222
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.08
                    • 39

Na pewno przyniosę po butelczynie ale serio nie będzie się czym jarać, 10 blg to jednak trochę za mało jak na takie piwo

Comment

• pawdab
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.07
                      • 39

No i jak degustacja? Próbowałeś ponownie? Polepszył się smak z czasem?

Comment

• tfur
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2006.05
                        • 1311

a twoje jak tam, pawełek?
                        wszystko pasi, nic nie kwasi?
                        co wynikło z zacierania na chorobowym?
                        veni, emi, bibi

Comment

• pawdab
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2012.07
                          • 39

Na chorobowym #9 był robiony - i wyszło marniawo, bo tylko 10Blg. A co do smaku to nie wiem jeszcze - nie próbowałem.

Eksperymentalnie zaś obleciałem #8 po niecałych 2 tygodniach leżakowania. Bardzo chmielowe, przypomina nieco w smaku Atak Chmielu, choć kolor dużo jaśniejszy. Smak, no cóż, ciekawy ale nie mogłem oprzeć się wrażeniu że mi zalatuje ... mokrą szmatą. Stąd przyznałem tej warce pieszczotliwą nazwę "Flanelcia".
                          Attached Files

Comment

• lukasz120222
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.08
                            • 39

Jeszcze nie piłem, mam zamiar zrobić sobie prezent do buta :P strasznie dużo osadów mam w butelkach, troche to nieprzyjemnie wygląda

Comment

Przetwarzanie...
                            X