Łukasz, masz wiadomość. Daj znać czy Ci pasuje termin.
Kto z Olsztyna zaprosi na warzenie?
Collapse
X
-
Warzenie przebiegło bez większych problemów, piwka przyniesione przez Pawła były bardzo smaczne, ogólnie fajne spotkanie. Dzięki chłopaki za wizytę. A teraz do garówSędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.
Comment
-
-
A jak najbardziej. Wydajność trochę mniejsza niż zakładałem - 20 litrów 10Blg zamiast "fabrycznego" 12 Blg. Ale poza tym wszystko pod kontrolą. Muszę jednak przyznać że pod koniec byłem nieźle zrypany.
No i cieszę się że Panom smakowały moje wyroby. Jeszcze wprawdzie z puszki, ale zawsze. Mam nadzieję że te zacierane będą jeszcze lepsze. Na razie niecierpliwie czekamy ...
Comment
-
-
Wiem dlaczego różnica temperatur podczas zacierania była taka duża między moimi termometrami. Jeden mylił się o 2-3'C Już go naprawiłem.Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.
Comment
-
-
Na chorobowym #9 był robiony - i wyszło marniawo, bo tylko 10Blg. A co do smaku to nie wiem jeszcze - nie próbowałem.
Eksperymentalnie zaś obleciałem #8 po niecałych 2 tygodniach leżakowania. Bardzo chmielowe, przypomina nieco w smaku Atak Chmielu, choć kolor dużo jaśniejszy. Smak, no cóż, ciekawy ale nie mogłem oprzeć się wrażeniu że mi zalatuje ... mokrą szmatą. Stąd przyznałem tej warce pieszczotliwą nazwę "Flanelcia".
Comment
-
Comment