Łukasz, masz wiadomość. Daj znać czy Ci pasuje termin.
Kto z Olsztyna zaprosi na warzenie?
Collapse
X
-
Warzenie przebiegło bez większych problemów, piwka przyniesione przez Pawła były bardzo smaczne, ogólnie fajne spotkanie. Dzięki chłopaki za wizytę. A teraz do garówSędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.Comment
-
Pewnie że dziękujemyW końcu zobaczyłem jak powinna wygląda prawidłowa filtracja
pawdab - troche wtedy popróbowaliśmy dobrego piwka, wszystko wieczorem dobrze poszło ? :PComment
-
A jak najbardziej. Wydajność trochę mniejsza niż zakładałem - 20 litrów 10Blg zamiast "fabrycznego" 12 Blg. Ale poza tym wszystko pod kontrolą. Muszę jednak przyznać że pod koniec byłem nieźle zrypany.
No i cieszę się że Panom smakowały moje wyroby. Jeszcze wprawdzie z puszki, ale zawsze. Mam nadzieję że te zacierane będą jeszcze lepsze. Na razie niecierpliwie czekamy ...Comment
-
Wiem dlaczego różnica temperatur podczas zacierania była taka duża między moimi termometrami. Jeden mylił się o 2-3'CJuż go naprawiłem.
Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.Comment
-
A ja spróbowałem swojego pierwszaka :P Trochę takie "siki Weroniki". Gazu brak, drożdze jeszcze czuć, jedynie fajna goryczka na końcu ale według mnie też trochę za małaMusze się przestawić na treściwsze :P
Comment
-
Na pewno przyniosę po butelczynie ale serio nie będzie się czym jarać, 10 blg to jednak trochę za mało jak na takie piwoComment
-
Na chorobowym #9 był robiony - i wyszło marniawo, bo tylko 10Blg. A co do smaku to nie wiem jeszcze - nie próbowałem.
Eksperymentalnie zaś obleciałem #8 po niecałych 2 tygodniach leżakowania. Bardzo chmielowe, przypomina nieco w smaku Atak Chmielu, choć kolor dużo jaśniejszy. Smak, no cóż, ciekawy ale nie mogłem oprzeć się wrażeniu że mi zalatuje ... mokrą szmatą. Stąd przyznałem tej warce pieszczotliwą nazwę "Flanelcia".Comment
-
Jeszcze nie piłem, mam zamiar zrobić sobie prezent do buta :P strasznie dużo osadów mam w butelkach, troche to nieprzyjemnie wyglądaComment
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...-
Channel: Anglia
-
-
Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
Taka...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment