Witam ponownie
mam pytanie odnośnie smaku piwa. Ostatnio byłem u kolegi, który również robił piwko domowe. Oczywiście poczęstował mnie ( dodam , że jego piwo to zwykły Lager z puszki).
- Barwa świetna, klarowne
jednak było za bardzo gazowane i przede wszystkim było jakby rozwodnione. Tak jakby ktoś do gotowego piwa dolał wody i nie czuć było takiej goryczki.
Ja swoje piwo mam dopiero w procesie fermentacji ( moja pierwsza warka) i się zastanawiam co zrobić, albo czego nie aby nie wyszło tak gazowane i tak rozcieńczone.
macie może jakieś sugestie?
mam pytanie odnośnie smaku piwa. Ostatnio byłem u kolegi, który również robił piwko domowe. Oczywiście poczęstował mnie ( dodam , że jego piwo to zwykły Lager z puszki).
- Barwa świetna, klarowne
jednak było za bardzo gazowane i przede wszystkim było jakby rozwodnione. Tak jakby ktoś do gotowego piwa dolał wody i nie czuć było takiej goryczki.
Ja swoje piwo mam dopiero w procesie fermentacji ( moja pierwsza warka) i się zastanawiam co zrobić, albo czego nie aby nie wyszło tak gazowane i tak rozcieńczone.
macie może jakieś sugestie?
Comment