Witam,
na tym forum jestem nowy i mam za sobą pierwsze brewkitowe warzenia. Teraz chcę zrobić piwo z ekstraktu i chmielić je. Brak czasu eliminuje zacieranie itp. choć docelowo pójdę w te tematy. Lubię eksperymenty i dlatego chcę zrobić piwo o nieco egzotycznych posmakach pacyfiku z kwiatami, egzotycznym owocem, ale wyraźna goryczka jest dla mnie równie ważna jak w bitterze czy ALE.
Pomysł mam taki: WES jasny 1,7 i 1,2, bursztynowy 0,5, chmiel w szyszkach Kohatu i Dr Rudi. Nie wiem jakie drożdże do tego, może WB-06 lub US-05.
Poproszę was o korektę i poradę. Z góry leję mmm pifo!
Arek
na tym forum jestem nowy i mam za sobą pierwsze brewkitowe warzenia. Teraz chcę zrobić piwo z ekstraktu i chmielić je. Brak czasu eliminuje zacieranie itp. choć docelowo pójdę w te tematy. Lubię eksperymenty i dlatego chcę zrobić piwo o nieco egzotycznych posmakach pacyfiku z kwiatami, egzotycznym owocem, ale wyraźna goryczka jest dla mnie równie ważna jak w bitterze czy ALE.
Pomysł mam taki: WES jasny 1,7 i 1,2, bursztynowy 0,5, chmiel w szyszkach Kohatu i Dr Rudi. Nie wiem jakie drożdże do tego, może WB-06 lub US-05.
Poproszę was o korektę i poradę. Z góry leję mmm pifo!

Arek
Comment