Australijsko/pacyficzne smaki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ontario_ab
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.10
    • 65

    Australijsko/pacyficzne smaki

    Witam,
    na tym forum jestem nowy i mam za sobą pierwsze brewkitowe warzenia. Teraz chcę zrobić piwo z ekstraktu i chmielić je. Brak czasu eliminuje zacieranie itp. choć docelowo pójdę w te tematy. Lubię eksperymenty i dlatego chcę zrobić piwo o nieco egzotycznych posmakach pacyfiku z kwiatami, egzotycznym owocem, ale wyraźna goryczka jest dla mnie równie ważna jak w bitterze czy ALE.
    Pomysł mam taki: WES jasny 1,7 i 1,2, bursztynowy 0,5, chmiel w szyszkach Kohatu i Dr Rudi. Nie wiem jakie drożdże do tego, może WB-06 lub US-05.
    Poproszę was o korektę i poradę. Z góry leję mmm pifo!


    Arek
    Browar Domowy Happy Alien's
    Piwne doświadczenie ? Podstawowe, ale mocno się zaangażowałem.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23931

    #2
    Lepiej weź Nottinghamy, a wb-06 na pewno odrzuć, nie ten styl.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • ontario_ab
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.10
      • 65

      #3
      Czyli takie ? Danstar Nottingham - Ale Yeast
      Jak myślisz ile chmielić tymi chmielami (szyszka) ? Kohatu wynika z opisu, że jako aromatyczny stosować.
      Browar Domowy Happy Alien's
      Piwne doświadczenie ? Podstawowe, ale mocno się zaangażowałem.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X