Kwestia dezynfekcji
Collapse
X
-
Po pierwsze, skąd wiesz co pozostaje w butelce po kilku kroplach piro? Badałeś? Po drugie, jeśli zaczynasz się mądrzyć to podawaj konkrety, bo "niekorzystny wpływ" to pusty frazes. Po trzecie, nie uczę dziadostwa, a dzielę się swoim zdaniem. Jak chcesz to płucz sobie butelki, ale nie próbuj wciskać ciemnoty, że pominięcie tej czynności to piwowarska herezja. Zainteresowany sam zdecyduje, co będzie dla niego najlepsze.
P.S. Mój poprzedni post został przesunięty, więc jeszcze raz ustosunkowuję się do tego tematu.Ostatnia zmiana dokonana przez Krejn; 2013-02-02, 18:37.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Przymierzam się do warzenia z ekstraktów. Mam oczywiście pewne braki sprzętowe (garnek poniżej 20 litrów, brak chłodnicy). O ile brak gara 30l nie jest jakimś poważnym problemem (można zawsze uwarzyć mniejszą warkę) o tyle martwi mnie brak chłodnicy.
Czy (i jaki) wpływ...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Devyniaragio to piwo w bardzo mało znanym u nas stylu braggot, z pograniczna piw i miodów pitnych. Do brzeczki poza słodem i chmielem dodaje się miodu, i co ciekawe, tego miodu może być nawet więcej niż słodu. Geolokalizacja takiego stylu absolutnie nie dziwi, wszak Litwa to kolebka miodosytnictwa....
-
Channel: Litwa
2019-05-03, 19:37 -
-
Browar z Dallas w Teksasie.
Piwo opisane jako "A fine polish Lager"
5% alk.
Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka
Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...-
Channel: USA
2025-02-05, 02:24 -
-
CDA, 6,9vol, też 4 chmiele, też z Lidl'a. Pierwsza kwestia kolor, piwo jest ciemno-bursztynowe, ani dark ani tym bardziej black! W zapachu żywiczne, ale troszkę kwaśne, czekolada hartowana, fondant, mleko z kawą, nawet w nucie dolnej więcej mleka i niestety tej kwaśności. W smaku bardzo wodnisty...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-18, 09:26 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment