Kwestia dezynfekcji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krejn
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.07
    • 102

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Są tacy co rozpoznają skąd pochodził chmiel, a co dopiero w czym płukałeś sprzęt
    Może i są, ale na pewno nie wyczuje apteki po piro. Nie ma żadnych powiązań fizykochemicznych między piro a fenolami czy chlorofenolami.
    What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #32
      Co z tego? Pozostają sole sodu, które mają niekorzystny wpływ na piwo. A poza tym wypada uczyć porządku, a nie dziadostwa. To, że tobie nie chce się płukać butelek nie oznacza, że powinieneś tego uczyć innych.

      Comment

      • Krejn
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2012.07
        • 102

        #33
        Po pierwsze, skąd wiesz co pozostaje w butelce po kilku kroplach piro? Badałeś? Po drugie, jeśli zaczynasz się mądrzyć to podawaj konkrety, bo "niekorzystny wpływ" to pusty frazes. Po trzecie, nie uczę dziadostwa, a dzielę się swoim zdaniem. Jak chcesz to płucz sobie butelki, ale nie próbuj wciskać ciemnoty, że pominięcie tej czynności to piwowarska herezja. Zainteresowany sam zdecyduje, co będzie dla niego najlepsze.

        P.S. Mój poprzedni post został przesunięty, więc jeszcze raz ustosunkowuję się do tego tematu.
        Last edited by Krejn; 2013-02-02, 18:37.
        What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?

        Comment

        Przetwarzanie...
        X