W 7 dniu fermentacji postanowiłem sprawdzić jak wygląda powierzchnia piwa, po otworzeniu ujrzałem taki widok:
![](http://i49.tinypic.com/wme14x.jpg)
Czy to wygląda na zakażenie piwa?
Dodam, że w zapachu nic nie wyczuwam poza oczywiście chmielowym zapachem piwa (warzyłem pszeniczniaka), w smaku też wg. mnie nic dziwnego, chmielowy posmak, całkiem smaczny, mimo, że piwko nienagazowane. Spróbowałem na język tego nalotu - posmak drożdżowo-chmielowy i teraz już sam nie wiem co to może być...
Chciałem dziś zacząć rozlewać do butelek, ale wstrzymam się jeszcze aż ktoś wyrazi opinię co to może być.
![](http://i49.tinypic.com/wme14x.jpg)
Czy to wygląda na zakażenie piwa?
Dodam, że w zapachu nic nie wyczuwam poza oczywiście chmielowym zapachem piwa (warzyłem pszeniczniaka), w smaku też wg. mnie nic dziwnego, chmielowy posmak, całkiem smaczny, mimo, że piwko nienagazowane. Spróbowałem na język tego nalotu - posmak drożdżowo-chmielowy i teraz już sam nie wiem co to może być...
Chciałem dziś zacząć rozlewać do butelek, ale wstrzymam się jeszcze aż ktoś wyrazi opinię co to może być.
Comment