Witam.
To mój pierwszy post na tym forum.
Zwracam się do was z problemem. Otóż nastawiłem wczoraj warkę Muntons Extra Stout z brew kitów. Jest to moje 3 piwo, wcześniej robiłem z Coopersa i oba wyszły idealnie.
Otóż podczas dodawania drożdży temperatura warki była w granicach 20 stopni, niestety w nocy temperatura spadła poniżej 18 stopni i fermentacja się nie rozpoczęła. Rano postarałem się podnieść temperaturę i teraz jest w granicach 18-19.
Powiedzcie mi czy to w ogóle wystartuje?
Wypatrzyłem że woda w rurce zmieniła trochę poziom, ale nie wiem czy zaczęło pracować czy jest jakaś inna przyczyna.
pozdrawiam
To mój pierwszy post na tym forum.
Zwracam się do was z problemem. Otóż nastawiłem wczoraj warkę Muntons Extra Stout z brew kitów. Jest to moje 3 piwo, wcześniej robiłem z Coopersa i oba wyszły idealnie.
Otóż podczas dodawania drożdży temperatura warki była w granicach 20 stopni, niestety w nocy temperatura spadła poniżej 18 stopni i fermentacja się nie rozpoczęła. Rano postarałem się podnieść temperaturę i teraz jest w granicach 18-19.
Powiedzcie mi czy to w ogóle wystartuje?
Wypatrzyłem że woda w rurce zmieniła trochę poziom, ale nie wiem czy zaczęło pracować czy jest jakaś inna przyczyna.
pozdrawiam
Comment