witam
jestem całkiem nowy w temacie warzenia piwka , zrobiłem sobie z brewkita i słodu nastaw do tego drożdze wszystko ładnie ruszyło. Nastaw zrobiłem dwa dni temu wieczorem a dzisaj rano piana opadła blg z 12 na starcie spadło do 5 ale piana też całkowicie opadła ( zostało tylko pare wysepek piwnych ). Ale gazu jest w nim od groma aż nie nie mogłem zmerzyć zawartości cukru
, czy to początek problemów ???
dodam że temperatura fermentacji to jakieś 24 stopnie. coś robić czy czekać spokojnie aż blg spadnie do 1 czy może przenieś w chłodniejsze miejsce .
Proszę o pomoc nie chciałbym z falstartem wystartować w mojej przygodzie z piwkiem, a i żonie też musze udowdnić że jakiś browarek z tego wyjdzie
jestem całkiem nowy w temacie warzenia piwka , zrobiłem sobie z brewkita i słodu nastaw do tego drożdze wszystko ładnie ruszyło. Nastaw zrobiłem dwa dni temu wieczorem a dzisaj rano piana opadła blg z 12 na starcie spadło do 5 ale piana też całkowicie opadła ( zostało tylko pare wysepek piwnych ). Ale gazu jest w nim od groma aż nie nie mogłem zmerzyć zawartości cukru

dodam że temperatura fermentacji to jakieś 24 stopnie. coś robić czy czekać spokojnie aż blg spadnie do 1 czy może przenieś w chłodniejsze miejsce .
Proszę o pomoc nie chciałbym z falstartem wystartować w mojej przygodzie z piwkiem, a i żonie też musze udowdnić że jakiś browarek z tego wyjdzie

Comment