Witam.Mam pytanie,jakie drożdże powinno się dodać do brewkitu Black rock-bock,górnej czy dolnej fermentacji.Pozdrawiam
Drożdże
Collapse
X
-
Nie ma znaczenia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Dlaczego ma nie ruszyć?
Jak użyjesz dolnych będziesz miał niemieckiego koźlaka jak górnych holenderskiego.
Przy brewkitach nie ma co się przejmować drożdżami.Last edited by jacer; 2013-01-28, 17:53.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Dzięki,a mam jeszcze jedno pytanie,oczywiście jak mogę zawrócić głowę Seniorowi,czy mogę w warunkach domowych (temp 19-21 ) uwarzyć z brewkitu jasne piwo z drożdżami górnej fermentacji, gdzie wszędzie podają,że jest to piwo dolnej fermentacji.Pozdrowienia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Johness Wyświetlenie odpowiedziTo kończąc temat mam rozumieć,że każdy brewkit zrobię w górnej fermentacji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Johness Wyświetlenie odpowiedziTo dla mnie nowość,bo wszędzie czytałem,że nie da rady uwarzyć piwa jasnego typu pilsner, w górnej fermentacji.Mam rozumieć,że nie dotyczy to brewkitów.Cały czas się uczęPozdrowieniaLast edited by Twilight_Alehouse; 2013-01-28, 18:50.
Comment
-
Comment