Blonde, jak je uwarzyć ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ontario_ab
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.10
    • 65

    #46
    Druga degustacja ... (pierwsza próbna była tuż przed butelkowaniem, by sprawdzić, czy nie zepsułem piwa).
    Piwo jest jeszcze młode, 3 tygodnie fermentowało w tym tydzień na burzliwej. Otworzyłem butelkę po 2 tygodniach leżakowania w temp. pokojowej i teraz idzie do niskiej temperatury.
    Jest inne niż wszelkie dotychczasowe. Nie potrafię oceniać jak wy, ale smak jest kolosalnie kosmiczny Pojęcia nie mam co to za smak i nie pamiętam też smaku Blonda. Kolor zakłóciłem nieco ilością ciemnego słodu (spieszyłem się), ale nasycenie CO2 jest fajne, delikatne, nienatarczywe, czuć więcej alkoholu i lekką goryczkę.
    Za tydzień jednak spotykam się z panią Adelą z Piwodziej.pl i pozwolę sobie przedstawić to cudo. Wtedy dam znać więcej.
    Jak dla mnie to kosmos, bogactwo smaku i niesamowity aromat. SUrowce zakupiłem w piwodziej.pl i z ich pomocą.
    Browar Domowy Happy Alien's
    Piwne doświadczenie ? Podstawowe, ale mocno się zaangażowałem.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X