Nauka warzenia ze słodu. okolice Andrychowa, Kęt, Bielska

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rromik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.01
    • 12

    Nauka warzenia ze słodu. okolice Andrychowa, Kęt, Bielska

    Witam
    Jestem juz po 2 warkach , i jak na razie rezultat lepiej niz zadowalający. W związku z tym poszukuję osób które swoje piwko robią nie z brewkitów ale ze śrutu i chmielu. jednym słowem poszukuję "nauczyciela" który w prosty sposób objaśni i mi to wszystko pokaże . Wiem że nauka kosztuję dlatego mogę zakupić towaru na dwa nastawy dla mnie i "nauczyciela" w ramach rekompensaty za naukę . Jestem z okolic Andrychowa ale nie ma problemu abym dojechał jakieś 20-30 km. Reszte szczegółów możemy omówić na PW jeżeli ktoś chętny się. nie wiem czy to dobre miejsce na tapi post , ale nie znalazłem nic innego.
    Zgóry dzięki
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

    #2
    Musisz chyba się udać na forum myśliwskie oni o śrucie więcej będą wiedzieć. Nie wiem tylko czy go w ogóle ważą, bo po co.

    Comment

    • rromik
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.01
      • 12

      #3
      no tak , przynajmniej każdy uwierzy że jestem amatorem chodziło mo oczywiście o słód który sie śrutuje

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Śrut na kilogramy już sprzedają? Ostatnio był w paczkach.

        Polowanie na kaczki jest teraz zabronione.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • rromik
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.01
          • 12

          #5
          biję sie w piersi za pomyłkę ale nadal czekam na odpowiedz

          Comment

          • leech2
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.04
            • 48

            #6
            99% piwowarów nauczyło się warzyć samemu. Poczytaj trochę, obejrzyj kilka filmików na YT i dasz radę.

            Comment

            • Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

              #7
              Zapytaj Piwnicy Zamkowej czy nadal organizują pokazy warzenia u siebie w lokalu, bo były takie akcje w zeszłym roku.

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10768

                #8
                Zerknij tu, może masz sąsiada piwowara
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                Przetwarzanie...
                X