Swego czasu zrobiłem takie piwo: WES 1,7 bursztynowy, wody 11,5L, 13g Magnum szyszki 13% dla goryczki przez 60 minut, 18g Ahtanum granulat 5% dla aromatu na ostatnie 5 minut
Drożdże Safale US-05. Nie wiem ile BLG bo wtedy nie miałem sprzętu do pomiaru.
Mam już ostatnie 2 butelki, a smak jest tak fantastyczny dzięki karmelowym mocnym nutom, że chciałbym zrobić identyczne lub lepsze ze słodów. Jak je poczynić ? W jakich proporcjach użyć słodów i jakich ? Mam za sobą 2 warki zacierane i jeszcze brak mi doświadczenia.
Drożdże Safale US-05. Nie wiem ile BLG bo wtedy nie miałem sprzętu do pomiaru.
Mam już ostatnie 2 butelki, a smak jest tak fantastyczny dzięki karmelowym mocnym nutom, że chciałbym zrobić identyczne lub lepsze ze słodów. Jak je poczynić ? W jakich proporcjach użyć słodów i jakich ? Mam za sobą 2 warki zacierane i jeszcze brak mi doświadczenia.