Wysoki aldehyd

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iksiamar
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 11

    #16
    Dzięki wielkie. Teraz wszystko jasne. Jak zbadam za miesiąc to umieszczę odczyt.
    Pozdrawiam gorąco.

    Comment

    • wogosz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.12
      • 1007

      #17
      Najbardziej podoba mi się dodatek słodów Carapils i karmelowego ciemnego w łącznej ilości 56g czyli 1,3% w stosunku do całości wsadu. Taka precyzja kompozycji mieszanki słodów jest godna wielkiego podziwu, ale nie wiem czemu miało to służyć.

      Comment

      • jkocurek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.12
        • 1030

        #18
        Zaraz tam precyzja. To są przecież uncje. Programy amerykańskie podają ilości domyślnie w uncjach a po zmianie na układ metryczny dostaje się takie właśnie dziwne liczby. Inna rzecz co takie ilości do piwa wniosą
        Pozdrawiam,
        Jacek
        Świentechlywiki

        Comment

        • iksiamar
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.01
          • 11

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedzi
          Najbardziej podoba mi się dodatek słodów Carapils i karmelowego ciemnego w łącznej ilości 56g czyli 1,3% w stosunku do całości wsadu. Taka precyzja kompozycji mieszanki słodów jest godna wielkiego podziwu, ale nie wiem czemu miało to służyć.
          Tyle akurat miałem więc dałem,smakowo pewnie nic nie dało ale kolor wzbogaci tak myślę.

          Comment

          • Amadeuss
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.07
            • 2

            #20
            zapach

            a już po kilku dniach fermentacji zmroził mnie ten dziwny zapach z fermentora ....
            ale wątek mnie uspokoił ..... uff

            Comment

            Przetwarzanie...
            X