W instrukcji "warzenia" piwa z brewkitu jest bardzo niejasno opisane kiedy i jak dodawać ekstrakt słodowy i glukozę,aby brewkit był wydajniejszy.Proszę o podpowiedż,kiedy i w jaki sposób stosować zalecane dodatki i czy należy to gotować?Dziękuję z góry za pomoc.Pozdrawiam.
Glukoza i ekstrakt do brewkitu-kiedy dodać?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Brew kitów nie trzeba gotować. Wystarczy tylko je ogrzać by były bardziej płynne. Zawartość puszki mieszamy razem z glukozą/ekstraktem i wodą po pożądanej gęstości/ilości litrów. W odpowiedniej temperaturze dajemy drożdże i już.
W temacie brew-kitów nie można mówić o wydajności.
Wszytko jest na forum, polecam poczytać będzie szybciej odpowiedź.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626Comment
-
Ja tam dla świętego spokoju po zmieszaniu ekstraktów i innych dodatków z wodą doprowadziłbym to do wrzenia.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Serdeczne dzięki za pomoc.Jestem dopiero raczkującym forumowiczem a i w robieniu piwa nie lepiej ,drugi brewkit-i ostatni,następne piwo będzie jak Bozia przykazała z zacierania, itd.Pozdrawiam wszystkich Podchmielonych
Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
a tak na marginesie to dzisaj o 15.00 w filii Jagielońskiego Browaru Domowego przy ul.Zyg.A.
...Duuuużo Zdrowia życzę
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć!
Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...-
Channel: Surowce
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Cześć wszystkim,
Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?
Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?
Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Dzień dobry,
W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06
Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment