W instrukcji "warzenia" piwa z brewkitu jest bardzo niejasno opisane kiedy i jak dodawać ekstrakt słodowy i glukozę,aby brewkit był wydajniejszy.Proszę o podpowiedż,kiedy i w jaki sposób stosować zalecane dodatki i czy należy to gotować?Dziękuję z góry za pomoc.Pozdrawiam.
Glukoza i ekstrakt do brewkitu-kiedy dodać?
Collapse
X
-
Brew kitów nie trzeba gotować. Wystarczy tylko je ogrzać by były bardziej płynne. Zawartość puszki mieszamy razem z glukozą/ekstraktem i wodą po pożądanej gęstości/ilości litrów. W odpowiedniej temperaturze dajemy drożdże i już.
W temacie brew-kitów nie można mówić o wydajności.
Wszytko jest na forum, polecam poczytać będzie szybciej odpowiedź.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
Ja tam dla świętego spokoju po zmieszaniu ekstraktów i innych dodatków z wodą doprowadziłbym to do wrzenia.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ttrener Wyświetlenie odpowiedziIlu specjalistów, tyle podpowiedzi. Z literatury fachowej (D.Muller) wynika, iż brewkit razem z cukrem (lub jego zamiennikami) trzeba doprowadzić do wrzenia. I tego proponuję się trzymaćMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ttrener Wyświetlenie odpowiedziIlu specjalistów, tyle podpowiedzi. Z literatury fachowej (D.Muller) wynika, iż brewkit razem z cukrem (lub jego zamiennikami) trzeba doprowadzić do wrzenia. I tego proponuję się trzymać
Comment
-
Comment