BIAB

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #16
    sądzicie, że firanka taaaaka drobniutka będzie dobra na worek filtracyjny?
    Worki sa tak zbudowane że na bokach mają materiał mniej przepuszczalny niz dno
    Last edited by anteks; 2013-02-25, 11:29.
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • MarcinKan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 191

      #17
      ja to mam plan taki, że do mojego gara będę wkładać "wiadro" z kwasówki (jakoś 12litrowy) w którym będzie filtr z "firanki" ... wiadro ładnie podziurawione (o ile się da regularnymi otworami) na spodzie wiadra dystanse od dna gara (aby się to nie przyjarało) oraz po bokach dystanse do boków gara - będą przydatne przy wyciąganiu i wysładzaniu oraz aby to stabilnie stało - tak se to wymyśliłem

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #18
        Filtruje młóto a nie firanka
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • MarcinKan
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2013.02
          • 191

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          Filtruje młóto a nie firanka

          oczywiście ... "firanka" ma tylko powstrzymywać przed swobodnym wpadaniem fafrocli do zupy

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #20
            jak lecą farfocle to masz zbyt duże otwory we wiadrze
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • MarcinKan
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2013.02
              • 191

              #21
              "firanka" sprawdza się doskonale ... większy problem miałem z termometrem zainstalowanym w moim "nowym" kotle zacierno-warzelnym ... normalnie masakra ... wskazania z d...y. Całe szczęście w dniu zacierania kupiłem dodatkowy termometr - taki elektroniczny z sondą.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X