sądzicie, że firanka taaaaka drobniutka będzie dobra na worek filtracyjny?
BIAB
Collapse
X
-
ja to mam plan taki, że do mojego gara będę wkładać "wiadro" z kwasówki (jakoś 12litrowy) w którym będzie filtr z "firanki" ... wiadro ładnie podziurawione (o ile się da regularnymi otworami) na spodzie wiadra dystanse od dna gara (aby się to nie przyjarało) oraz po bokach dystanse do boków gara - będą przydatne przy wyciąganiu i wysładzaniu oraz aby to stabilnie stało - tak se to wymyśliłemComment
-
"firanka" sprawdza się doskonale ... większy problem miałem z termometrem zainstalowanym w moim "nowym" kotle zacierno-warzelnym ... normalnie masakra ... wskazania z d...y. Całe szczęście w dniu zacierania kupiłem dodatkowy termometr - taki elektroniczny z sondą.Comment
Related Topics
Collapse
-
Jak w temacie, podczas zacierania (moc 1800 W, 30 min. pracy) wyłącza się kociołek. Kociołek nie jest gorący.
Spotkał się ktoś z takim problemem ? jak go rozwiązaliście? Zaznaczam że gwarancja już dawno minęła .-
Channel: Sprzęt
2020-01-11, 12:41 -
-
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
...-
Channel: Islandia
-
-
Narva ze względu na pięknie położony nad rzeką o tej samej nazwie zamek, jest jednym z nielicznych turystycznych celów w Estonii. Samo miasto bardzo przeciętne, ale kiedy pozna się jego dzieje podczas ostatniej wojny, można zrozumieć dlaczego tak jest. Do tego dochodzi fakt, że języka estońskiego...
-
Channel: Estonia
-
-
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 19:47 -
Madera to jedna z portugalskich wysp na Oceanie Atlantyckim. Piękna wyspa, która daje możliwość spędzenia aktywnego wypoczynku.
Podczas zwiedzania stolicy wyspy, miasta Funchal natknęliśmy się na miejscowy mały browarek. Lokal tuż przy oceanie z pięknym widokiem na...-
Channel: Portugalia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment