Witam,
w zeszłą sobotę zacierałem AIPĘ z zasypu:
Pale Ale Golden Promise 5kg
Cara 30EBC (Fawlcett Malsters) 0,5kg
Słód pszeniczny 0,5kg
Zgodnie z opisem karmelowy wnieść miał był "dużo składników niefermentowalnych" to i postanowiłem zatrzeć troszkę wytrawniej, tj. 64-65 stopni, no i wyszło jak wyszło -> we wtorek badanie cukromierzem dało wynik 0. Wypiłem próbkę ze smakiem aczkolwiek boję się co będzie po leżakowaniu. Szukałem informacji nt. różnych body enchancerów i generalnie ludzie pytają ale nikt nie używa - raczej syropu skrobiowego niskoscukrzonego. Pomysł jest by w niewielkiej ilości wody zatrzeć tak z 0,5kg PA na super słodko i dolać na cichą. Czy też może takiego wytrawniaka zostawić?
w zeszłą sobotę zacierałem AIPĘ z zasypu:
Pale Ale Golden Promise 5kg
Cara 30EBC (Fawlcett Malsters) 0,5kg
Słód pszeniczny 0,5kg
Zgodnie z opisem karmelowy wnieść miał był "dużo składników niefermentowalnych" to i postanowiłem zatrzeć troszkę wytrawniej, tj. 64-65 stopni, no i wyszło jak wyszło -> we wtorek badanie cukromierzem dało wynik 0. Wypiłem próbkę ze smakiem aczkolwiek boję się co będzie po leżakowaniu. Szukałem informacji nt. różnych body enchancerów i generalnie ludzie pytają ale nikt nie używa - raczej syropu skrobiowego niskoscukrzonego. Pomysł jest by w niewielkiej ilości wody zatrzeć tak z 0,5kg PA na super słodko i dolać na cichą. Czy też może takiego wytrawniaka zostawić?
Comment