Zacieranie i chmielenie osobno

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cyneq
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 181

    #16
    A nie próbowałaś jednak tego pogotować trochę?
    Może by się ulotniło
    Jestem w szoku że jedna noc wystarczyła, z drugiej strony ogórki małosolne sam pożeram już na drugi dzień

    Comment

    • Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5617

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyneq Wyświetlenie odpowiedzi
      Jestem w szoku że jedna noc wystarczyła, z drugiej strony ogórki małosolne sam pożeram już na drugi dzień
      Ja też byłam. I nie próbowałam, bo to naprawdę ostro podawało i nie chciałabym tego pić.

      Jak napisałam wyżej zdarzyło nam się raz, więcej nie próbowaliśmy tak czynić. Dlatego też śledzę ten wątek z zaciekawieniem, bo widzę, że to nie jest regułą. Może się kiedyś jeszcze skuszę na taki eksperyment.
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

      Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

      Comment

      • bielok
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.10
        • 338

        #18
        Cześć.
        Raz zdarzylo mi sie zostawic nie zagotowana brzeczkę na 11h, ruszyly w niej dzikusy albo inne świństwo, piana na 2 palce, ale zapach mocno octowy. Wylane w kibel. Wszystko zalezy od flory bakteryjnej ktora masz w miejscu w którym warzysz, i flory ktora zyje w slodzie.
        anioły śmierdzą potem
        żrą kiełbasę
        mają w dupie żywych

        Comment

        • PaPe
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.03
          • 176

          #19
          Mi też coś podobnego się przydarzyło. Coś skopałem (pewnie za drobno ześrutowałem) i filtracja trwała około 5 godz, więc warzenie zostawiłem na rano.
          I to wystarczyło, że weszło jakieś świństwo - także zapach kiszonki i piana.
          Gotowanie nie pomogło.

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23930

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedzi
            Cześć


            Bzdura. Nie zagotowana brzeczka jest bardzo podatna na zakazenia.

            Możesz brzeczkę zagotowac i zostawić do chmielenia na dzień następny. Opinie kolegów o stracie energii już znasz.
            Odniosłem się bezpośrednio do pytania zawartego w poście numer jeden, w którym to autor nic nie napisał o gotowaniu pierwszego dnia, stąd też i mój dalszy skrót myślowy. Jak będzie robić, jego sprawa. Jest ryzyko jest zabawa.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            Przetwarzanie...
            X