Zmarnujesz chmiel. Maksymalnie w brzeczce można uzyskać coś ok 130-140IBU i Ty celujesz w podobną wartość. Jeśli nachmielisz tak 6l piwa i rozcieńczysz do 20l to uzyskasz 40IBU.
Czy ma szanse z tego wyjść coś dobrego?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziZmarnujesz chmiel. Maksymalnie w brzeczce można uzyskać coś ok 130-140IBU i Ty celujesz w podobną wartość. Jeśli nachmielisz tak 6l piwa i rozcieńczysz do 20l to uzyskasz 40IBU.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziZgodnie z Twoją teorią nachmielonym brewkitem można uzyskać max. 15 IBU...
Comment
-
-
No i się udało... co prawda bez chmielenia na zimno - jakoś szkoda mi było czasu, chciałem szybciej zobaczyć efekty.
Co i jak opisałem tutaj:
Ekstremalnie nachmielone piwo domowe
Ciekawych zapraszam do przeczytania - jest opisana również degustacja po tygodniu i po dwóch
Comment
-
Comment