Witajcie wszyscy Browarnicy!
Jestem przy produkcji swojej pierwszej warki, z brewkita (tak dla obycia).
Widziałem w sieci pomysł na wyparzanie butelek ekspresem do kawy, a właściwie końcówką do spieniania mleka. Wziąłem swój ekspres, przedłużyłem końcówkę metalową rurką z wycięciem co by para szła po całej butelce. Po 15-20 sekundach temperatura w butelce przekracza 90stC. Czy to wystarczy?
A może lepiej butle wstawić do zmywarki? Dodam, że jestem przeciwnikiem chemii przy produkcji.
Jestem przy produkcji swojej pierwszej warki, z brewkita (tak dla obycia).
Widziałem w sieci pomysł na wyparzanie butelek ekspresem do kawy, a właściwie końcówką do spieniania mleka. Wziąłem swój ekspres, przedłużyłem końcówkę metalową rurką z wycięciem co by para szła po całej butelce. Po 15-20 sekundach temperatura w butelce przekracza 90stC. Czy to wystarczy?
A może lepiej butle wstawić do zmywarki? Dodam, że jestem przeciwnikiem chemii przy produkcji.
Comment