Moja kranówa nie nadaje sie praktycznie do spożycia bez filtracji - a filtrowanie 25 litrów mi sie nie usmiecha - dlatego prosciej mi uzyc taniej zrodlanki Saguaro z Lidla - 5l za 1,59. Chodzi o to czy mieszac ja z demineralka - mam jej pod dostatkiem.
Gdy FAQ i artykuły nie wystarczają
Collapse
X
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika OstatniElement Wyświetlenie odpowiedziMoja kranówa nie nadaje sie praktycznie do spożycia bez filtracji - a filtrowanie 25 litrów mi sie nie usmiecha - dlatego prosciej mi uzyc taniej zrodlanki Saguaro z Lidla - 5l za 1,59. Chodzi o to czy mieszac ja z demineralka - mam jej pod dostatkiem.
Comment
-
-
Last edited by fidoangel; 2013-03-20, 20:54."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
No i pierwsza warka już w fermentorze.
Popełniłem kilka błędów, mam nadzieję że niezbyt groźnych.
Nie uwzględniłem do końca bezwładności termicznej garnka przy przerwach ( maltozowa mi się zaczęła z 68 stopniami przy powierzchni - dopiero po wymieszaniu miałem 63).
Zassałem troszkę kłaczków białkowych i osadu chmielowego przy zlewaniu do fermentora wężykiem.
Mam się czym martwić? Do fermentora nie zamierzam zaglądać przez najbliższy tydzień.Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2
Comment
-
Comment